DEBAKL? PA ŠTO...

Slovenci oprostili svom Perasoviću

14.09.2015 u 21:57

Bionic
Reading

Izborniku slovenske košarkaške reprezentacije Juri Zdovcu bit će ponuđeno produženje ugovora koji istječe krajem godine unatoč neuspjehu i razočaranju nakon što je Slovenija na EuroBasketu u Francuskoj izgubila u osmini finala od Latvije

Predsjednik slovenskog košarkaškog saveza Matej Erjavec izjavio je da nakon neuspjeha na prvenstvu od Zdovca koji je unatoč brojnim otkazivanjima najavljivao medalju očekuje analizu stanja, ali da on i dalje ostaje njegov favorit za izborničko mjesto.

'Objektivno ne vidim boljega selektora od Zdovca i on ostaje moj favorit za taj položaj,' kazao je Erjavec u ponedjeljak za Slovensku televiziju.

Nekadašnji košarkaški reprezentativac i uspješan trener izborničku dužnost preuzeo je od Božidara Maljkovića prije dvije godine, a slovensku izabranu vrstu vodio je po treći put, doživjevši najlošiji rezultat.

Slovenija je pod njegovim vodstvom ostvarila svoje do sada najbolje rezultate - četvrto mjesto na EuroBasketu 2009. i sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu prošle godine.


Zdovc je u ponedjeljak za ljubljansko Delo izjavio kako priznaje veliki neuspjeh, da za to ne krivi igrače, nego sam preuzima odgovornost za loš plasman, dok će o ponudi da ostane na mjestu izbornika još razmisliti.

'Neću unaprijed kazati ne, sve treba dobro prespavati,' kazao je Zdovc, dodavši da bi trebalo dati priliku i novim ljudima kad za to dođe vrijeme.