STRADALIM U POPLAVAMA

Slavonskim klubovima stigla velika pomoć Fife i Uefe

22.12.2014 u 13:51

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez osigurao je putem svojih krovnih organizacija, Fife i Uefe, značajnu financijsku pomoć klubovima koji su prošloga ljeta stradali tijekom nezapamćenih poplava u istočnoj Slavoniji.

Rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom upoznalo je odmah odgovarajuće instance Fife i Uefe s poplavama koje su u svibnju poharale Slavoniju i štetom koju je ta elementarna nepogoda izazvala na infrastrukturi šest lokalnih klubova.

Iz svojih fondova za takve i slične situacije, FIFA je dodijelila 600.000 dolara, a UEFA 500.000 eura za sanaciju štete i pomoć klubovima.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, predao je prošloga tjedna, uz prisustvo svih članova Izvršnog odbora HNS-a, prigodne čekove na spomenute iznose predsjednicima šest slavonskih klubova:

- NK Borac Drenovci
- NK Jadran Gunja
- NK Posavac Posavski Podgajci
- NK RAŠK Rajevo Selo
- NK Sloga Račinovci
- NK Srijemac Strošinci

Naznačena sredstava su strogo namjenska, a korištenje sredstava zahtijevat će pripremu i predaju precizne projekte i provedbene dokumentacije za sanaciju, što će provoditi Hrvatski nogometni savez sa svojim partnerima.

Ovom izuzetno značajnom donacijom krovnih kuća Hrvatskog nogometnog saveza zaokružen je proces pomoći nogometne obitelji Slavoniji.

Podsjetimo, još u lipnju je Hrvatski nogometni savez donirao 386.736 kuna općini Gunja te isti iznos Crvenom križu. Također, HNS je svakom klubu pomogao s 24.000 kuna za podmirivanje troškova natjecanja. Hrvatski nogometni reprezentativci donirali su po 500.000 kuna općini Cerna te Caritasu.

Hrvatska, europska i svjetska nogometna obitelj donirali su, tako, ukupno 9.497.470 kuna za pomoć Slavoniji.