bolton u nevolji

Slavni engleski klub za koji je igrao Klasnić pred gašenjem: Samo ga čudo može spasiti…

28.08.2019 u 12:06

Bionic
Reading

Bivši dugogodišnji engleski prvoligaš Bolton dobio je još 14 dana odgode da pronađe financijera koji bi ga spasio, inače ga čeka gašenje već u početnim danima nove sezone…

Riječ je o klubu koji nam je ostao u sjećanju jer je za njega igrao Ivan Klasnić, a u svojoj povijesti osvojio je četiri engleska kup natjecanja te početkom novog tisućljeća bio standardni član Premiershipa.

Stvari su u zadnjem desetljeću ipak krenule po zlu, a ovih dana Bolton za koji su u prošlosti igrali Jay-Jay Okocha, Youri Djorkaeff, Nicolas Anelka, Eidur Gudjohnsen, Gary Cahill i Fernando Hierro nalazi se pred gašenjem.

Do financijskog kolapsa je došlo još tamo 2015. godine, a situacija je u sezonama koje su slijedile bila samo gora i gora.

Bolton Wanderers se trenutno nalazi u trećoj engleskoj ligi poznatoj pod nazivom League One, a zbog financijskih problema startao je s čak -12 bodova u novoj sezoni. Dosad je osvojio tek jedan bod i ostatak momčadi mu čine uglavnom amateri, dok je profesionalni dio nogometaša već pobjegao.

Klub je dobio rok do ovog utorka da pronađe financijera koji će ga spasiti, ali nije uspio. Međutim, produžen mu je rok još 14 dana kako bi se uspio spasiti. Zasad se čini kako bi se to moglo dogoditi samo u slučaju čuda i Engleskoj prijeti ostati bez kluba sa 145 godina tradicije, koji je još 1888. godine bio član elitnog nogometnog razreda…