NEVIĐENI SKANDAL

Skandal u Rijadu: Saudijci zviždali tijekom minute šutnje za Franza Beckenbauera

11.01.2024 u 06:01

Bionic
Reading

Nogometaši Reala izborili su plasman u finale španjolskog Superkupa nakon što su u saudijskom Rijadu nakon produžetka pobijedili gradskog rivala Atletico sa 5-3. Nažalost, spektakl su pokvarili navijači

Bila je to sjajna utakmica s osam golova, nizom obrata i prilika na obje strane. Atletico je poveo, no Real je okrenuo rezultat s dva gola. Atletico je potom zabio dva gola za novu prednost, da bi Kraljevski klub izjednačio gurnuvši susret u produžetak. Pitanje pobjednika na koncu je razriješeno u produžetku s nova dva gola Los Blancosa.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić igrao je za Real do 67. minute upisavši asistenciju kod prvog gola, dok Ivo Grbić nije nastupio za Atletico. Realovim ulaskom u finale, Modrić je došao u priliku osvojiti već 24. trofej u dresu Kraljevskog kluba. Rekorderi su Marcelo i Karim Benzema, koji su ih osvojili po 25.

Nažalost, veliku mrlju na utakmicu bacili su Saudijci koji su s tribina zviždali tijekom minute šutnje za nedavno preminulog velikana svjetskog nogometa Nijemca Franza Beckenbauera.

Teško je razumjeti ovakav primitivizam nakon kojeg će se na udaru naći i Saudijci i Španjolci koji su do 2029. za 30 milijuna eura godišnje dogovorili da se završnica nacionalnog španjolskog Superkupa igra u Saudijskoj Arabiji.

>> Nemile scene možete pogledati i poslušati OVDJE.