ogorčenje u pjongčangu

Skandal u Americi: Nevjerojatno na koji način su odredili tko će nositi zastavu!

09.02.2018 u 14:17

Bionic
Reading

Brzi klizač Shani Davis jako se naljutio nakon što mu je oduzeta čast nošenja američke zastave na otvaranju Igara u Pjongčangu bacanjem novčića koje je presudilo u korist sanjkašice Erin Hamlin...

Zemlje poput Gane, Južne Afrike, Luksemburga, Malte, Singapora, Ekvadora, Kenije i Kosova nisu imale problem izabrati tko će nositi zastavu na svečanosti otvaranja Igara ovog petka u Pjongčangu, s obzirom da nastupaju s tek po jednim sportašem.

  • +27
Otvorene Zimske olimpijske igre - Pjongčangu 2018. Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No, Amerikanci ih imaju 241 i bilo im je znatno teže izabrati kome dodijeliti ovu čast. Na žalost odgovornih, na kraju je izbor izazvao skandal i naljutio poraženog koji je metodu donošenja konačne odluke nazvao nečasnom.

Naime, Američki olimpijski odbor izbor je suzio na dvostrukog zlatnog brzog klizača Shanija Davisa te brončanu sanjkašicu Erin Hamlin.

Komisija se nije mogla na kraju odlučiti kome dati zastavu pa je presudilo ni manje ni više nego – bacanje novčića.

Hamlin je u toj igri pobijedio, a Davis koji ima uspješniju olimpijsku karijeru strašno se naljutio.

'Prvi sam Amerikanac koji je ponovio osvajanje zlatne medalje u brzom klizanju na 1000 metara. Američka reprezentacija nečasno je bacila novčić i odlučila tko će nositi zastavu 2018. godine. Nema problema, mogu čekati do 2022. godine,' bijesno je napisao na Twitteru ironični 35-godišnji klizač koji je zatim odlučio bojkotirati otvaranje ovog petka.

Reakcije američke javnosti na takav način izbora također su negativne, a većina se slaže da je Davis prije zaslužio nositi zastavu nego Hamlin i da je ovo bila posljednja prilika da mu se ukaže ta čast...