NEISPRIČANA VELIKA PRIČA

Sjetni Dario Šarić: Šteta, mogli smo biti nova Jugoplastika...

03.03.2015 u 08:54

Bionic
Reading

Dario Šarić je sa svojim Efesom pobjedom protiv Galatasaraya isprao gorak okus europskog poraza protiv Laborala i za tportal progovorio o turbulentnim seniorskim klupskim počecima

Dario Šarić je protiv španjolske Kutxe Laboral upisao 18 koševa, no Španjolci su Istanbul napustili s bodovima u džepu i ostavili mladog Šibenčanina i suigrače u blagom šoku.

'Sve bih koševe mijenjao za važne bodove koji su nam promakli. Izgubili smo u Rusiji, pa opet doma i sada smo se doveli u vrlo nezgodnu situaciju. Ali imamo još šest kola za ispraviti pogreške i ući u četvrtfinale Eurolige,' kaže najmlađi MVP mjeseca u povijesti Eurolige.

On briljira u Efesu i na putu je za NBA, a u Barceloni sve češće oduševljava 20-godišnji branič Mario Hezonja... Dva nekadašnja Zagrebova bisera predvode novi val hrvatske košarke, a Euroligu uspješno igraju Simon, Tomić, Žorić... Mavra se dokazuje u Ciboni, a Zagreb je 'na margini'...

'Da, to je vrlo delikatna priča s frustrirajućim završetkom. Često se čujem s Hezonjom, ali biramo ljepše teme za razgovor,' kaže Šarić koji se prisjeća osjećaja kada je dolazio u Trnsko.

'Zagreb je imao jaku ekipu i pametno se pojačavao za budućnost. Izgledalo je kao da se sprema vrhunski projekt koji bi mogao odjeknuti Europom. Uzeli smo 2011. juniorsku Euroligu i momčad je postala prvakom Hrvatske i uzela kup...,' prisjeća se zenita priče 20-godišnji Šarić koji je u juniorskom finalu 'triple double' učinkom protiv Žalgirisa bio najbolji igrač u trijumfu mrava.


No, tada je sve krenulo u krivom smjeru...

'Počele su se donositi, danas je jasno - loše odluke. Klub koji se uvijek oslanjao na svoju proizvodnju i mlade igrače odjednom je počeo dovoditi seriju stranih igrača i upao u probleme. Izgubili su nit koja ih je dovela do velikih uspjeha, ušli u financijske teškoće i sve se rasulo u kratkom roku. Danas je Zagreb 'utonuo u prosjek', a u jednom trenutku mi se činilo da možemo biti nova Jugoplastika. Šteta,' završava hrvatski reprezentativac za tportal. 

Šarić i Hezonja ostali su Zagrebov 'mrtvi kapital' i podsjetnik na zlatne dane 'mrava iz Trnskog'