neuništiva legenda

Sjećate se Veldina Karića? Sa 44 godine ponovo će igrati za Varteks

30.07.2018 u 20:20

Bionic
Reading

Legendarni Veldin Karić ovih se dana vratio u svoj Varteks u čijem je dresu briljirao još tamo negdje u prošlom tisućljeću...

Simpatični dugokosi napadač rodom iz Slavonskog Broda ni s 44 napunjene godine nema namjeru zaključiti svoju nogometnu karijeru koja traje punih trideset godina.

Karić je početkom devedesetih debitirao u seniorskom nogometu u dresu Željezničara, da bi dogurao do Torina i Lugana, no ipak se zatim vratio u hrvatski nogomet i zablistao u dresu Varteksa krajem devedesetih i početkom novog tisućljeća.

Godine 2002. zajedno sa Sašom Bjelanovićem bio je najzaslužniji za povijesnu pobjedu varaždinskog kluba usred Birminghama protiv Aston Ville, a dvije sezone kasnije potpisao je za Dinamo, no na Maksimiru se nije snašao.

U posljednjih deset godina Karić igra za gušt po nižim ligama i u tom je razdoblju obukao dres Oriolika, Novalje, Samobora, Marsonije, Drave, Ljutomre i Dinama Apatije.

Iako se nedavno okušao i kao trener Drave iz Kuršanca, Veldin ne može bez aktivnog igranja nogometa pa se vratio u svoj Varteks ovog ljeta koji je sada niželigaš nakon financijskog kolapsa i preuzimanja od strane navijača pa igra u međužupanijskoj ligi Varaždin-Čakovec.

'Još uvijek nije spreman za igračku mirovinu i to će dokazati već u pripremnim utakmicama, kada se očekuju njegovi prvi nastupi,' stoji na službenoj stranici kluba uz vijest o povratku Veldina Karića, kao i naglasak da je riječ o najvećem nogometašu u povijesti kluba.