nekon šest godina

Sjajni Hrvat napušta momčad Reala u kojoj je stekao status legende

27.12.2023 u 21:06

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaš Damir Kreilach (34) nakon šest godina napušta Real Salt Lake, objavio je američki nogometni prvoligaš na svojim stranicama

Damir Kreilach (34), hrvatski veznjak rodom iz Vukovara, je u šest sezona u klubu iz Salt Lake Cityja upisao 47 golova i 24 asistencije u 151 utakmici, a posljednjih je sezona bio i kapetan momčadi.

Prije nego što je došao u MLS, Kreilach je igrao za njemački Union Berlin (od 2013. do 2018.) i Rijeku (od 2007. do 2013.).

'Nakon toliko razmišljanja, bila je to najteža odluka koju sam donio. Odabir koji slama srce, oproštaj od nevjerojatnog kluba, divne momčadi i velike baze navijača. Nakon šest nevjerojatnih godina napuštam Real gdje sam se odlično proveo i doživio toliko nezaboravnih trenutaka i emocija', poručio je Kreilach u pismu navijačima.

'Nemoguće je riječima opisati što je Damir značio našem klubu u proteklih šest godina. Damir je vrhunski profesionalac, pravi džentlmen i nedvosmisleni vođa koji sebe i svoje suigrače drži do najviših standarda', dodao je sportski direktor Reala Kurt Schmid u izjavi za klupske stranice.

Navijači Rijeke ponadali su se kako bi se Kreilach nakon ove objave mogao ukazati na Rujevici, ali čini se kako od njegovog povratka u domaći nogomet ipak neće biti ništa. Pojedini mediji nagađaju kako Kreilach ostaje u MLS ligi te bi trebao potpisati za kanadsku momčad Vancouver Whitecaps.