DOSTA MU NOGOMETA

Sjajni francuski napadač nakon uhićenja završio karijeru

20.10.2015 u 13:30

Bionic
Reading

Bivši napadač francuske reprezentacije i Liverpoola 34-godišnji Djibril Cisse objavio je da prekida karijeru zbog zdravstvenih razloga, samo tjedan dana nakon uhićenja

Cisse, koji je za francusku reprezentaciju odigrao 41 utakmicu te je nosio dresove 12 različitih klubova u karijeri dugoj 15 godina, najavio je odlazak u mirovinu nakon što je prošla gotovo godina dana, a da nije postigao pogodak. Drugi razlog može biti i nedavno uhićenje povezano s  navodnom iznudom bivšeg suigrača koju je Cisse demantirao.

Pobjednik Lige prvaka s Liverpoolom 2005., dva je puta bio proglašen najboljim nogometašem, u Francuskoj i Grčkoj, a pet je godina igrao u Engleskoj. Kao igrač Liverpoola zabio je 24 gola.

Karijera, koju je započeo u Auxerreu, ga je vodila u šest zemalja, a igrao je za Liverpool, Marseille, Sunderland, Panathinaikos, Lazio, Queens Park Rangers, Al Gharafu, Kuban Krasnodar i Bastiu. Trenutačno je član francuskog kluba Saint Pierroise s La Reuniona.


Međutim, iako je tijekom karijere zabio 250 golova, što za reprezentaciju što za klubove, prošle sezone u prvenstvu nije uspio ni jednom zatresti suparničku mrežu iako je bio tri puta strijelac u utakmicama Kupa.