REZULTAT KARIJERE

Sjajni Ćorić protiv Wawrinke lovi svoj prvi ATP naslov

09.01.2016 u 17:21

Bionic
Reading

Mladi hrvatski teniski talent Borna Ćorić izborio je finale ATP turnira u indijskom Chennaiju, nakon što je u polufinalu svladao Slovenca s britanskom putovnicom Aljaža Bedenea sa 7:6 (5), 6:7 (5), 6:3

U maratonskom meču punom preokreta Ćorić je imao više snage nakraju i uspio iz četvrtog pokušaja ušao u svoje prvo finale. Ćorić je ranije igrao u polufinalima Basela 2014. godine i lani u Dubaiju i Nici.

Prvi set Ćorić je dobio u tie-breaku, iako je napravio 'break' za 3:1, ali je odmah izgubio svoj servis. U drugom setu je Bedene poveo s 4:1, Ćorić uspio dostići te je i drugi set otišao u 13. igru, u kojoj je Zagrepčanin zaostajao 2:6, potom spasio tri set-lopte, ali ne i četvrtu. Odlučujući set počeo je loše po Bornu koji je izgubio svoj servis kod 1:1, ali je odmah u sljedećem gemu uzvratio.

Ključnim se pokazao sedmi gem u kojem je Ćorić na svoj servis spasio pet 'break-lopti', a u sljedećem gemu oduzima Bedeneov servis bez izgubljenoga poena i završava meč koji će pamtiti.

U meču je Ćorić imao 17 aseva, od 13 prilika za obrat iskoristio je svega četiri, ali je i njegov protivnik bio neučinkovit - 3-11.

U nedjelju u finalu Ćorićev protivnik će biti Švicarac Stanislas Wawrinka, četvrti tenisač svijeta koji je našeg mladog igrača dobio dvaput. Lani su takođert igrali u Chennaiju i tada je Švicarac dobio sa 6:1, 6:4, da bi kasnije u Cinncinatiju Ćorić uspio osvojiti set.