FINALE S OSIJEKOM

Sivonjić i otpisani spasili Dinamo

23.01.2009 u 16:00

Bionic
Reading

U petak je počeo devetnaesti Memorijalni turnir Andrija Anković u Gabeli. U prvoj utakmici nogometaši Dinama svladali su domaći GOŠK s 3:1, dok je u drugom dvoboju Osijek bio bolji od Zrinjskog 2:0

Domaćini su poveli zgoditkom Benića u 38. dvoboja. Čitav sat 'modri' su igrali nepovezano, bezopasno i nisu uspjeli ispuniti očekivanja brojnih navijača iz Hercegovine.

Ipak, u drugom su se poluvremenu 'dinamovci' trznuli i nisu dozvolili iznenađenje. Prvo je na 1:1 izjednačio Šokota u sedamdesetoj minuti. Pet minuta kasnije Sivonjić je doveo 'modre' u prednost, a u 79. Tadić postavlja konačan rezultat 3:1.

Dinamov trener Marijan Vlak nije mogao računati na kapetana Bišćana, koji je ozlijedio aduktor, Chaga zbog boli u leđima i Badelja koji ima problema s butnim mišićem.

Dinamo će u finalnoj utakmici, koja se igra u subotu u 14 sati, imati priliku obraniti prošlogodišnji naslov.

GOŠK(Gabela)- Dinamo 1:3

Gabela, igralište Podavala, Sudac: Mirko Buljan; Gledatelja: 1200

Strijelci: 0:1- Benić (38.'); 1:1- Šokota (70.'); 1:2- Sivonjić (75.'); 1:3- Tadić (79.')

DINAMO: 1.poluvrijeme- Butina, Hrgović, Calello, Lovren, Etto, Tomić, Balaban, Sammir, Mandžukić, Slepička, Barbarić;
2.poluvrijeme- Kelava, Etto (od 69.' Tomečak), Barbarić, Carlos, Ibanez, Sivonjić, Vrdoljak, Morales, Pivarić, Tadić, Šokota

U drugom dvoboju igrali su Osijek i Zrinjski, a na kraju je golovima Babića i Škorića slavonski prvoligaš slavio sa 2:0.