RANGERSI KAO FENIKS

Sir Alex nahvalio najdražeg mladog kolegu

01.01.2013 u 13:50

Bionic
Reading

Rangers, najtrofejniji škotski nogometni klub, trenutačno se nalazi u trećoj škotskoj diviziji, odnosno četvrtoj tamošnjoj ligi i vodi ih igračka legenda kluba Ally McCoist. Vodeća su momčad te lige nakon sedamnaest odigranih utakmica

Zbog financijskog kolapsa Rangers je izbačen u četvrtu ligu, no kako stvari stoje, na putu je da osigura ulazak u treći škotski razred na kraju sezone. Ostvario je Rangers dosad trinaest pobjeda, tri remija i samo jedan poraz, a drugoplasiranom Elgin Cityju već sada bježi petnaest bodova.

'Stvarno je prava sramota ovo što se dogodilo Rangersu. Rekao bih, prava katastrofa, žalosno mi je pratiti taj klub gdje sam nekada igrao', rekao je trener Manchester Uniteda Alex Ferguson i posebno pohvalio trenera škotske momčadi Allyja McCoista.

'To što McCoist radi je fantastično. Ovo je apsolutno najveći ispit pred kojim se mogao naći neki trener. Ostao je bez svih igrača na startu sezone, ali su sjajni, pobjeđuju redom sve i prvi su na ljestvici. Stvorio je i okupio McCoist mnogo kvalitetnih i pravih mladih nogometaša oko sebe. Odradio je dosad sve odlično, a najtužnije je što mu nitko ne upućuje čestitke. Samo je to zaslužio, da ga se stalno hvali', rekao je Ferguson o 21 godinu mlađem kolegi koji je za Rangerse kao igrač upisao 649 nastupa i 382 pogotka samo u službenim utakmicama.

McCoist je vođenje kluba preuzeo 2011, a to mu je prvo samostalno sjedanje na klupu deset godina nakon igračkog oproštaja. Ušao je ravno u buru i čvrsto uhvatio kormilo i vjerojatno će biti trener koji će Rangerse vratiti u prvu ligu iz koje je zbog financija klub izbačen. A takve priče navijači najdulje pamte i McCoist bi u Rangersima mogao biti na početku ere koja za cilj ima - približiti se što više slavnom sunarodnjaku sir Alexu.

Teško da ove sezone postoji veći nogometni gušt nego igrati za Rangerse u ovakvom ozračju
Ally McCoist nije se povlačio ni kao napadač, a dokazao je da neće ni kao trener