HRABRA ODLUKA

Sin bivšeg hrvatskog izbornika u njezinim najtežim danima sjeo na Ciboninu klupu

14.12.2023 u 18:26

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone će u nastavak sezone krenuti s novim licem na klupi, Dino Repeša i službeno je preuzeo momčad!

Repeša je vrlo znano prezime u europskoj košarci, Jasmin Repeša ostavio je dubok trag u europskoj košarci vodeći mnoge velikane, među njima je i Cibona, a svoju ljubav prema košarci prenio je i na sina Dinu.

Dino je vrlo rano krenuo očevim stopama, već s 20 godina pridružio se mlađim kategorijama Unicaje gdje je radio s igračima poput Domantasa Sabonisa, Kenana Karahodžića i Vinyja Okouoa. Uslijedile su epizode u hrvatskoj i regiji, kao pomoćni trener radio je u Zagrebu, Cedeviti te U18 reprezentacijama Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Priliku da prvi put sjedne na klupu kao glavni trener, Repeša je dobio u sezoni 2018./19. kada preuzima češki USK Praha. Ondje se vrlo brzo istaknuo, a za sezonu 2020./21. proglašen je trenerom godine u Češkoj. Nakon tri sezone na klupi u glavnom gradu, preuzima Pardubice, a kao glavni trener u tom periodu vodio je i Češku U18 te Hrvatsku U20 reprezentaciju.

Nakon šest godina provedenih u inozemstvu, vrijeme je za Hrvatsku i Cibonu.

'Prije svega pozdravljam sve navijače Cibone, od malih nogu sam prisustvovao brojnim treninzima i utakmicama u doba Eurolige. Uvijek sam bio navijač Vukova s Tuškanca te dolazim ovdje s velikom željom i voljom koju želim prenijeti na ekipu. Za mene je ovo izazov te nakon šest godina kao glavni trener i pet godina kao pomoćnik, smatram da sam spreman i da zajedno dođemo do zacrtanih ciljeva', rekao je novi trener KK Cibona, Dino Repeša u uvodu.

Dino jako dobro poznaje momčad Cibone, jer s većinom igrača već je imao priliku raditi kroz mlađe kategorije reprezentacija ili individualno.

'Nema nepoznanica, igrače poznajem, pratio sam domaće prvenstvo i ABA ligu, a najvažnije je sada da ostanemo na okupu. Mišljenja sam da na utakmicama u kojim ćemo nastupiti kompletni trebamo težiti tranzicijskoj te ukomponirati pojedine igrače u definirane pozicije gdje će isti dati svoj maksimum. Moramo podići razinu individualnog rada kako bi podigli vrijednost cjelokupne ekipe, jer bez istog ni mlađi igrači ne mogu postati bolji'.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

Cibona se nakon 11. odigranih kola u sklopu regionalne AdmiralBet ABA lige nalazi na omjeru od četiri pobjede te sedam poraza, dok u domaćem prvenstvu stoji izuzetno dobro s deset pobjeda i samo dva poraza. S obje lige Dino je jako dobro upoznat.

'Ne znam je li pametno pohvaliti se da sam zadnjih godina pratio više regionalnu ligu nego češku', rekao je Dino kroz smijeh, pa nastavio:

'Što se tiče domaćeg prvenstva, u sklopu Alpe Adria Cupa igrali smo protiv naših ekipa Šibenke i Dubrave. Sigurno je da nam neće biti lako u oba natjecanja kako zbog situacije tako i zbog kvalitete protivnika, no uvjeren sam da ćemo zajedno uz jednu veliku energiju te podršku s tribina doći do naših ciljeva', zaključio je.

Dino se u Zagrebu nalazi već nekoliko dana, upoznao je momčad, a prva utakmica očekuje ga u subotu, 16. prosinca, kada Vukovi gostuju u Laktašima kod Igokee.