ŽALI jer NIJE BIO U ZAGREBU

Kruno Simon briljirao na parketu i u isto vrijeme pratio Dinamo; evo kako je to izveo

09.11.2018 u 12:40

Bionic
Reading

Povijesnu pobjedu Dinama na Maksimiru nad Spartakom iz Trnave, za koju je ulaznicu nabavilo nešto manje od 19.000 gledatelja, mnogi su pravi navijači propustili. Neki nisu uspjeli na vrijeme nabaviti ulaznicu, a neke su spriječile poslovne obveze. Među ovom drugom skupinom jest i hrvatski košarkaš Kruno Simon koji je imao u isto vrijeme utakmicu Eurolige za svoj Anadolu Efes.

Nakon 49 godina Dinamo je novom pobjedom i s maksimalnih 12 bodova matematički osigurao prolazak u nokaut fazu Europske lige. No, ta pobjeda ima veliku težinu jer je generacija koju s klupe vodi Nenad Bjelica uspjela izboriti europsko proljeće na koje su navijači Dinama čekali još od sezone 1969/70.

Jedan od onih koji neće prežaliti što nije mogao doći u Zagreb na utakmicu je 33-godišnji Zagrepčanin Kruno Simon, košarkaš turskog Anadolu Efesa za koji je u 21.45 igrao utakmicu Eurolige na Kanarima kod kluba Gran Canaria.

U pobjedi Efesa 94:90 Simon je briljirao, za 22 minute provedene na parketu ubacio je 18 koševa (trice 3-6), a uz to je upisao tri skoka i četiri asistencije. Pred kraj utakmice, kada mu je u glavi bila samo pobjeda Dinama i 'europsko proljeće nakon 49 godina', zabio je ključnu tricu pola minute prije kraja.

Uhvatili smo Simona po povratku u Istanbulu i nije reagirao na čestitke za dobru igru:

'Ma je****, pa ja čekam punih 25 godina, koliko pratim Dinamo baš na svakoj utakmicu, i onda ne vidim ovo! Mijenjam odmah svoju dobru igru za Maksimir jučer!', našalio se Simon dodavši:

'Iskreno, mislim da je jako malo ljudi vjerovalo u ovakav povijesni uspjeh, ali da vam budem iskren ja sam počeo vjerovati u 'europsko proljeće nakon utakmica protiv Young Boysa jer sam tada prvi puta nakon duuugo, dugo vremena vidio Dinamo koji igra muški u kost!'

Na naše pitanje kako je pratio tijek utakmice jer je u to vrijeme igrao važnu utakmicu otkrio nam je i taj detalj:

'Pratio sam rezultat preko fizioterapeuta za vrijeme svoje utakmice i kada sam čuo da je 2:0 baš uživao sam na terenu! Nemate pojma što bih dao da sam mogao biti uživo na toj utakmici i naravno da mi je žao što su me obveze spriječile, ali zato ću doći i zapljeskati dečkima 29.11. kad igraju u Istanbulu protiv Fenerbahčea', završio je Simon koji bolji dan od ovoga nije mogao poželjeti. Dok je on briljirao u dresu Efesa u isto vrijeme je njegov Dinamo pisao povijest.

  • +11
Europska liga, skupina D: Dinamo - Spartak T. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL