NHL LIGA

'Sid the kid' vratio se u velikom stilu

22.11.2011 u 10:09

Bionic
Reading

Sidney Crosby konačno se vratio na led, ali u kakvom stilu! U pobjedi nad NY Islandersa sudjelovao je u četiri od pet golova svoje momčadi, dva puta poentiravši i dva puta asistirajući suigračima

Vijest dana u Americi i Kanadi definitivno je povratak Sidneyja Crosbyja u svoje Pittsburgh Penguinse! Mladi Kanađanin kojemu su predviđali karijeru poput neponovljivog Waynea Gretzkog punih 10 mjeseci nije igrao, a onda se protiv New York Islandersa vratio u strašnom stilu. Penguinsi su pobijedili sa 5:0, a Crosby je zabio dva gola i ostvario još dvije asistencije. Dakle, u pet pogodaka svoje ekipe, on je sudjelovao u njih četiri.

'Kako je utakmica odmicala, na ledu sam se osjećao sve bolje i bolje. Bio je to veliki trenutak za mene i pamtit ću ga cijeli život', kazao je Crosby nakon utakmice te zahvalio navijačima na velikoj potpori:

'Nisam očekivao ni izbliza takvu ludnicu u dvorani, bilo je fenomenalno!'

Crosby je u svakom pogledu dominirao utakmicom. Doimao se kao najbrži klizač na ledu, a američki mediji njegovu igru opisuju kao briljantnu i nezaboravnu. Očito se 24-godišnjak itekako zaželio igre, a Islandersi su mu stigli kao naručeni. Gotovo sam ih je dobio i najavio uspon Penguinsa. Uz njega je i ostatak momčadi puno bolji. Posljednju utakmicu odigrao je 5. siječnja:

'Imam dojam kao da sam svoj povratak čekao cijelu vječnost. Valjda sam zato tako uzbuđen.'

Pred Penguinsima je još 60 utakmica u ovoj sezoni, a s obzirom na to kako je Crosby krenuo, njegova ekipa bi se vrlo brzo mogla prometnuti u jednog od favorita na naslov. A mogu li ponoviti 2009. godinu i osvojiti Stanley Cup, e to će ovisiti o Crosbyju barem isto toliko koliko i o sreći i suparnicima.