totalni krah

Sevilla zbog milijunskih dugova rasprodaje momčad; Ivan Rakitić odlazi u Tursku?

01.07.2023 u 13:10

Bionic
Reading

Iza Seville je turbulentna sezona, momčad je dobar dio španjolskog prvenstva provela u zoni ispadanja, ali sve je na kraju spasilo osvajanje Europske lige čime su Andalužani izborili plasman u Ligu prvaka. No, pitanje je tko će im uopće igrati

Drama na Sanchez Pizjuanu dosegnula je vrhunac. Predsjednik kluba Pepe Castro potvrdio je kako su dugovi Seville veći od 90 milijuna eura pa su zbog toga baš svi igrači stavljeni na transfer listu!

Da, to znači da je i kapetan Seville, nekadašnji hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić (35) ponovno 'na tržištu' iako je planirao karijeru završiti baš na Sanchez Pizjuanu.

Gotovo je sigurno da će Sevilla prodati svoje najveće zvijezde - to su marokanski napadač Youssef En-Nesyri, argentinsko krilo Lucas Ocampos te marokanski golman Bounou.

Španjolski mediji navode kako za njih još nije stigla niti jedna konkretna ponuda, ali zato je veliki interes za Rakitića iskazao turski velikan Bešiktaš! Za početak su mu ponudili ugovor na dvije godine uz zajamčenu plaću od dva i pol milijuna eura godišnje te dodatnih 1.8 milijuna eura za potpis ugovora! Sevilla bi u tom poslu, ako Rakitić prihvati transfer, zaradila oko 3,5 milijuna eura odštete.