ZOVKO OTKRIVA

Senzacionalno obećanje: UFC dolazi u Hrvatsku?!

14.01.2014 u 10:23

Bionic
Reading

Nakon sve češćih i ozbiljnijih špekulacija oko dolaska najjače svjetske MMA promocije - UFC, u Hrvatsku, vlasnik Fight Channela i predsjednik FFC-a, Orsat Zovko potvrdio je istinitost tih naoda jer upravo je on zadužen za komunikaciju s UFC-om

Za Fightsite.hr, Zovko je potvrdio da u svim tim špekulacijama oko dolaska u Hrvatsku ima i istine.

'Mogu potvrditi da ima. Već sam u dva navrata išao na sastanak s čelnicima te promocije. Najprije u London, gdje je središte za ovaj dio svijeta, a zatim i u Las Vegas, gdje im je središnjica. Ovaj drugi sastanak je bio nedavno i sad već možemo reći da UFC ozbiljno razmišlja o produkciji svog eventa u Hrvatskoj'.

Možete li biti nešto konkretniji?

'U ovom trenutku nažalost ne jer ne smijem govoriti o detaljima dok ih sam UFC ne objavi. No, smatram da je sjajna stvar za Hrvatsku i Zagreb što smo nakon finala K-1 WGP-a i sada Gloryja koji se u ožujku održava u Areni, da i UFC barem planira doći ovdje. To je veliko priznanje i za hrvatski borilački sport i čitavu našu scenu ovog sporta'.

Je li bilo govora o imenima boraca koji bi nastupali s obzirom da UFC ima običaj potpisati par regionalnih boraca kada dolazi na novo tržište?

'Bilo je govora i mi smo predložili nekoliko imena iz regije koja će uzeti na razmatranje. Toliko mogu reći u ovom trenutku. Već nekoliko godina smo UFC-ov partner za ovaj dio svijeta i logično je da će nas pitati za mišljenje', zaključuje Zovko.

Prema ovome što je izjavio Cro Copov menadžer, jasno je da UFC zaista ozbiljno razmišlja o Hrvatskoj kao potencijalnoj destinaciji za svoje evente. Hoće li se i kada tako nešto realizirati, u ovom trenutku je teško znati, no jasno je da Hrvatska definitivno kotira kao borilački lider u ovom dijelu Europe, ali i da se Fight Channel etablirao kao odlična produkcijska kuća čiji se projekti cijene i među najvećim igračima.