DOMAĆINI U ŠOKU

Senzacionalne Rumunjke 'uništile' rukometni SP

16.12.2015 u 23:34

Bionic
Reading

Rukometašice Rumunjske šokirale su Dankinje na njihovom terenu u Herningu, pobijedivši ih u dramatičnom četvrtfinalu s 31-30 i tako ih izbacile iz kruga reprezentacija koje će se boriti za finale Svjetskog prvenstva

Rumunjke su do pobjede došle u produžetku, a mogle su i u regularnom dijelu utakmice, ali je njihova najbolja igračica Cristina Neagu propustila realizirati sedmerac koji je joj je obranila Rikke Poulsen pri rezultatu 27-27. Unatoč toj propuštenoj prilici Rumunjke su zadržale mirnoću i u dodatnih 10 minuta nadigrale domaće rukometašice s 4-3 za ukupnih 31-30, a Neagu je postigla čak 14 pogodaka.

Rumunjsku u polufinalu čeka dvoboj s Norvežankama koje su s 26-25 nadigrale reprezentaciju Crne Gore. Norvežankama je to četvrto polufinale na posljednjih pet svjetskih prvenstava, na kojima su dvaput bile pobjednice, posljednji put 2011. u Brazilu. Rumunjke su jedini naslov osvojile 1962. godine, a u polufinale su se probile po prvi put nakon 2007. godine, kad su osvojile 4. mjesto.

Rukometašice Nizozemske i Poljske prve su se probile u polufinale Svjetskog prvenstva. Nizozemska je s 28-25 (15-12) nadigrala Francusku, dok su Poljakinje s 21-20 (11-9) svladale favorizirane Ruskinje, bivše četverostruke svjetske prvakinje.


Poljakinje i Nizozemke će o mjestu u finalu odlučiti u međusobnom dvoboju, a nijedna od te dvije reprezentacije nikada prije nije osvojila odličje na Svjetskom prvenstvu. Poljakinje su bile polufinalistice u Srbiji prije dvije godine, dok je Nizozemkama ovo prvo polufinale u povijesti.

Polufinalni dvoboji na rasporedu su u petak, 18. prosinca, u Herningu.