Piqué produžio s barcom

Schweinsteiger napokon odlučio gdje nastavlja karijeru; je li supruga Ana razlog?

18.01.2018 u 14:37

Bionic
Reading

Jedan od najboljih njemačkih nogometaša u posljednjih 20 godina veznjak Bastian Schweinsteiger produžio je ugovor sa američkim klubom Chicago Fire za još jednu sezonu, odnosno do kraja 2018., objavili su u četvrtak njemački mediji

Schweinsteiger je u Chicago Fire stigao početkom 2017. godine i pomogao je klubu da u protekloj sezoni završi na trećem mjestu u Istočnoj konferenciji, ali su potom eliminirani u prvom kolu doigravanja MLS lige.

'Sretan sam što ostajem u Chicagu. Prošla sezona je bila iznimna, ali ne i kompletna, jer nismo osvojili trofej', kazao je 33-godišnji Schweinsteiger, koji je u 13 godina igranja za Bayern osam puta osvojio Bundesligu te Ligu prvaka (2012–13).

Oko odluke gdje će nastaviti karijeru sigurno je pomogla i supruga Ana Ivanović, nekada najbolja tenisačica svijeta, koja je u drugom stanju i uskoro po prvi puta postaje majka. Mnogi se slažu kako je ovakav rasplet bio jedini logičan kako se par ne bi trebao seliti iz Chicaga gdje žive već neko vrijeme.

Godine 2015. prešao je u Manchester United, ali njegov učinak u engleskom klubu bio je skroman te su se rastali poslije godinu i pol dana.

Za njemačku reprezentaciju je skupio 121 nastup, zabio je 24 gola i bio je jedan od ključnih igrača u osvajanju naslova svjetskih prvaka u Brazilu 2014. godine.

Ana Ivanović Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Piqué produžio ugovor s Barcelonom

Na drugom kraju svijeta španjolski reprezentativni stoper Gerard Piqué produžio je ugovor s katalonskim klubom do ljeta 2022. godine, priopćila je Barcelona.

U novom ugovoru ima odštetnu klauzulu od 500 milijuna eura.

Piqué je ponikao u Barceloni, a za dva tjedna napunit će 31 godinu. Nakon povratka iz Manchester Uniteda 2008. godine odigrao je za Barcu 421 utakmicu te je zabio 37 golova. Također, tijekom godina pretvorio se u jedan od simbola kluba iz Katalonije.