LUDNICA U ZAGREBU

Samo za skejtere: Manny Mania u Hrvatskoj!

20.05.2010 u 11:24

Bionic
Reading

Skejteri, pripremite se - počinje Red Bull Manny Mania! Natjecanja se održavaju u 25 zemalja, a cilj je svjetsko finale u New Yorku koje se održava 21. kolovoza. Pobjednik tog amaterskog natjecanja skejtera već sljedećeg dana u New Yorku dobit će priliku odmjeriti svoje vještine s profesionalcima u natjecanju Red Bull Manny Mania Pro

Zagreb će biti dio tog svijeta 21. svibnja, kad u 11 sati pred HNK-om kreće veliko natjecanje najboljih skejtbordomanijaka u Lijepoj Našoj. Istoga dana slična natjecanja održavat će se u švedskom Göteborgu i ekvadorskom Guayaquilu, a tek narednih dana u španjolskoj Sevilli, ruskom Rostovu na Donu, škotskom Glasgowu...

Do četvrtka, saznajemo od organizatora, za natjecanje se prijavilo 30-ak hrvatskih skejtera, no ekipa iz te scene pomalo je buntovna, ne voli formalnosti, papirologiju te ih se očekuje još najmanje toliko na poprištu natjecanja. S obzirom na najavljeno loše vrijeme - kišu - pripremljen je i plan B. Vrhunsko natjecateljsko skejtanje po mokroj podlozi nije moguće, pa je Red Bull osigurao Manny Maniju na alternativnoj, također atraktivnoj lokaciji. Ekskluzivno otkrivamo - to je studio nekadašnjeg filmskog diva iz Dubrave, Jadranfilma, u Oporovečkoj 12.

Videoisječak o Manny Maniji kao uvod u hrvatske kvalifikacije za nastup u New Yorku

Naziv Manny Mania proizašao je iz izraza manual skateboarding, što je tehnika na kojoj se natjecanje zasniva - natjecatelji tijekom vožnje izvode trikove na dva kotača, rukama održavajući ravnotežu, pri čemu je jedan kraj skejtborda podignut u zrak, a drugi ne smije dotaknuti tlo. Kombinacija je bezbroj, a upravo zato je manual skateboarding nezaobilazna vještina svakog skejtera nove generacije.

Natjecanje se dosad održavalo u SAD-u i Velikoj Britaniji, a ove se godine, u svojoj četvrtoj sezoni, Manny Mania širi svijetom – od Amerike, preko Europe, do Afrike i Bliskog istoka. Skejteri iz čitavog svijeta predstavit će svoje tehničke vještine i trikove u borbi za mjesto na svjetskom finalu u New Yorku.

Nastupe na finalnom natjecanju u New Yorku ocjenjivat će svjetski poznati skejteri i izvrsni poznavatelji skejtbordaške scene. Pobjednik dobiva pozivnicu za Red Bull Manny Mania Pro, skejterski spektakl koji je postao dio legendarnog njujorškog Skateboard Weekenda i okuplja zvučna imena te scene kao što su Eric Koston i Chad Musko (stručnjaci u vožnji na zadnja dva kotača), Joey Brezinski i Brandon Beibel te nove skejterske zvijezde – prošlogodišnji pobjednik Eli Reed i drugoplasirani Mike Mo Capaldi.