DOTAKNULI DNO

Šamar za španjolski tenis kakvom se nije nadao!

19.07.2015 u 23:16

Bionic
Reading

Nakon neslavnog ispadanja iz Svjetske skupine prošle godine, španjolska Davis Cup reprezentacija izgubila je priliku vratiti se u nju nakon bolnog poraza od Rusije ovog vikenda, iako je vodila 2:0 prvog dana...

Španjolski tenis u velikoj je krizi. Rafael Nadal više se ne može nositi s najboljima, Davida Ferrera počinju pritiskati godine, kao i ostatak onih koji su ga držali u svjetskom vrhu posljednjih godina, dok mladih velikih talenata i nema previše.

Osim na ATP i Grand Slam turnirima gdje imaju sve manje uspjeha, španjoski pad također je vidljiv u Davis Cupu. Prošle sezone ispala je Španjolska iz Svjetske skupine, a ovog vikenda nije se uspjela u nju vratiti.

Izgubili su favorizirani Španjolci od jednako potonule Rusije i to nakon što su pobjedama Robreda i Andujara poveli 2:0 u petak. No, prvo su Rusi slavili u igri parova, da bi Donskoj dobio Robreda, a onda i mladi Rublev Andujara u odlučujućem meču za konačnih 3:2.

Sve se to događalo u sjeni pobune igrača protiv izbornice Gale Leon koja je morala napustiti klupu, a izbor Conchite Martinez smirio je situaciju, no nedovoljno za izbjeći poraz u Vladivostoku.

Rafa Nadal nije nastupio, a s obzirom da su on i ujak Toni rekli da im nema smisla da tenisačica vodi muške tenisače, jer je to potpuno drukčiji sport, zasigurno još neke vrijeme neće igrati u Davis Cupu...