časno zanimanje

S Manchester Unitedom je igrao u Ligi prvaka, a nakon igračke karijere prekvalificirao se i radi kao vodoinstalater: Kada vidim tko je uspio....

24.03.2021 u 15:08

Bionic
Reading

Malo je nogometaša koji su dosanjali san i zaigrali za neke od najvećih svjetskih klubova. A Manchester United jedan je od takvih. No, iako je Lee Roche, nosio dres 'crvenih vragova', nakon igračke karijere za kruh je počeo zarađivati na puno teži način

Lee Paul Roche debitirao je za Manchester United u prvenstvenom ogledu protiv Newcastlea, potom je igrao i u kup dvoboju protiv Arsenala, a odmah koji dan kasnije zaigrao je i u Ligi prvaka kao 22-godišnjak. No, karijeru je okončao već s 27 godina i danas radi kao vodoinstalater, tvrdeći da ne žali ni za čim.

Osamnaesti ožujak 2003. godine bio je poseban za Leea Rochea. Tog je dana talentirani desni bek nosio dres Manchester Uniteda u utakmici Lige prvaka protiv Deportiva na Riazoru, koji je slavio 2:0.

Roche je tada nastupio u ekipi za koju su, između ostalih, igrali Ricardo, O'Shea, Blanc, Fletcher, Butt, Giggs, Forlan, a sada, 18 godina kasnije, Roche radi na hidroizolacijama i kvalificirani je vodoinstalater.

'Ne žalim ni za čim. Utakmica protiv Deportiva bila je treća s prvom ekipom Manchestera, budući da sam već igrao u Premier ligi protiv Newcastlea i Kup utakmici protiv Arsenala', izjavio je Roche za Planet Football.

Roche se rado sjeća utakmice protiv Newcastlea na Old Traffordu pred 75.000 ljudi.

'Nestvarno je bilo ući u igru pred toliko navijača. Igrao sam dobro, ali Sir Alex mi je nakon utakmice prigovorio jer me je Alan Shearer nadskočio i zabio gol glavom'.

Utakmica s Deportivom bila je njegova posljednja za 'Crvene vragove', a potom je igrao za Burnley, Wrexham i Droylsden, gdje se u 27. godini oprostio od aktivnog igranja nogometa.

'Jedino što bih želio naglasiti jest da sam u Unitedu bio vrlo tih, možda sam se trebao više družiti sa suigračima. Nakon treninga odlazio sam kući, kako bih se družio sa svojom grupom prijatelja. Sad kad pogledam iza sebe, na suigrače kao što su John O'Shea i Darren Fletcher, mislim da sam trebao biti više poput njih. Da sam izlazio i družio se, mislim da bih s Unitedom prošao bolje', smatra Roche.

Naravno, nakon što si nogometnom karijerom nije osigurao lagodniji život, Roche se primio posla. I stekao je zvanje vodoinstalatera. I sada ga se možete vidjeti na ulici kako radi na gradilištu, u svojoj firmi. Kaže da ga kolege znaju podsjetiti na dane igranja u dresu Uniteda.

'Na gradilištu su me neke kolege pitale za United i kako sam stigao ovdje, ali svakako neću vikati s krovova da sam igrao za Manchester', skromno je poručio Roche.