kiriljenko u šoku

Ruskoj košarkaškoj legendi izgorjela kuća: Vidio sam pakao na Zemlji

24.12.2017 u 14:11

Bionic
Reading

Predsjedniku Ruskog košarkaškog saveza (RBF) i bivšem NBA igraču Andreju Kiriljenku (36) izgorila je kuća u velikom šumskom požaru u Los Angelesu.

Srećom, nitko nije stradao jer je cijela obitelj na vrijeme napustila 5,5 milijuna dolara vrijedan objekt.

'Probudio sam se u 5,30 i vidio da je cijela planina u blizini naše kuće pod vatrom. Vidio sam pakao na Zemlji. Izgledalo je kao kraj svijeta. Srećom, bio sam kod kuće sa svojom obitelji', kazao je Kiriljenko.

  • +20
Pustoš nakon požara u Kaliforniji Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Probudio je ostale ukućane, nakon čega su pokupili nekoliko sitnica i napustili svoj dom.

'Moj najstariji sin Stepan je ponio školski pribor i domaću zadatku, kćer Aleksandra je uzela bojanku, a drugi sin Fedor uzeo je hokejašku odjeću. Supruga je spremila dokumente i putovnice. U početku smo bili u hotelu, ali sada smo kod prijatelja', kazao je Kiriljenko.

Nadao se kako se požar ipak neće toliko proširiti i zahvatiti njihovu kuću.

'U počeku sam mislio da požar neće doći do nas, ali kasnije sam na televiziji vidio kako je naša kuća izgorjela'.

Kazao je kako zbog obveza u RBF-u ne provodi mnogo vremena u LA-u, ali ovoga puta kao da je nešto predosjetio i produžio je boravak.

'Većinu vremena sam u Rusiji zbog obaveza u košarkaškom savezu. Nisam trebao biti u LA-u na dan požara, ali srećom da sam ostao duže, tko zna kako bi se sve završilo da me nije bilo'.

Kiriljenko je deset godina igrao za Utah Jazz (2001-11), a po jednu sezonu u redovima Minnesota Timberwolvesa (2012-13) i Brooklyn Netsa (2013-14). Igrao je i za moskovski CSKA i Spartak iz St Peterburga.