TEŠKA SITUACIJA

Rukometna tragedija: Prvak Europe je pred gašenjem!

17.12.2015 u 19:14

Bionic
Reading

Prije samo dvije godine rukometni kub HSV predvođen Domagojem Duvnjakom osvojio je Ligu prvaka. Ovaj tjedan proglasio je pak stečaj i njegova budućnost je upitna, ako u kratkom roku ne pronađe investitora...

Klub za koji su svojedobno igrali Domagoj Duvnjak, Igor Vori i Blaženko Lacković osvojio je 2011. godine titulu prvaka Njemačke, a 2013. godine iznenadio je rukometnu Europu trijumfom na završnom turniru Lige prvaka. No, nakon toga polako mu je financijska moć padala i sada je dotaknuo dno.

Iako se ove sezone nalazio na solidnom petom mjestu Bundeslige, HSV se financijski urušio. Ovaj tjedna zatražio je klub pokretanje stečaja, a prvi zadatak stečajnog upravitelja bit će omogućiti da se uopće odigra nedjeljna utakmica protiv Magdeburga. Naime, treba naći 50 tisuća eura za iznajmiti Hamburg Arenu, što klubu koji duguje pet milijuna eura nije jednostavno.

HSV su njegovi najbolji igrači već počeli napuštati, a zbog stečaja mu prijeti osam oduzetih bodova u prvenstvu. Spasitelja koji bi investicijom preokrenuli situaciju i spasili klub zasad nema na vidiku.

Hamburg ima vremena do 10. travnja srediti svoju financijsku situaciju kako bi zadržao licencu za nastup u prvoj ligi. U protivnom će morati krenuti od nule u nižim natjecanjima ili biti ugašen. Bit će problem uopće izgurati ovosezonsku Bundesligu do kraja, a kamoli opstati u njoj.

Tako je nakon trostrukog osvajača Lige prvaka, španjolskog Ciudad Reala pred gašenjem još jedan rukometni velikan, u sportu koji investitorima ne jamči nužno povrat novca, zbog čega klubovi moraju jako pametno poslovati kako se ne bi našli u bankrotu...