kvalifikacije za pariz

Rukometaši doznali kad igraju kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu

30.01.2024 u 10:55

Bionic
Reading

Hrvatske rukometaše nakon debakla na Europskom prvenstvu čekaju kvalifikacije za plasman na Olimpijske igre u Parizu. Naši su rukometaši u skupini s Njemačkom, Austrijom i Alžirom, a sad je objavljeno i kad se igra kvalifikacijski turnir

Svjetska rukometna federacija (IHF) objavila je raspored i datume odigravanja susreta kvalifikacije za plasman na Olimpijske igre u Parizu. Za sada domaćini tih kvalifikacija, kao i satnice utakmica, još nisu određeni.

Hrvatska je u Skupini 2 u kojoj su još Njemačka, Austrija i Alžir.

Tako je definirano da Hrvatska prvi susret odigra 14. ožujka protiv Austrije. Dan ili dva kasnije (odluka je na IHF-u) igramo protiv Njemačke, a treći susret protiv Alžira na rasporedu je 17. ožujka.

  • +28
EP u rukometu: Njemačka - Hrvatska, 24.1.2024. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

SKUPINA 2:

  • 14. 3. 2024. Njemačka – Alžir, Hrvatska – Austrija
  • 15./16. 3. 2024. Alžir – Austrija, Njemačka – Hrvatska
  • 17. 3. 2024. Austrija – Njemačka, Hrvatska – Alžir
  • +36
Hrvatska - Austrija, EP rukomet, 14.1.2024. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

Dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine izborit će plasman na Olimpijske igre u Parizu. Za sada domaćini kvalifikacijskih skupina, kao i satnica svih susreta još nisu određeni. Očekuje se da bi to IHF mogao objaviti tijekom ovoga tjedna. HRS je prijavio Zagreb kao potencijalnog domaćina naše skupine, no konkurencija nam je njemački Hamburg.