trenira u Barceloni

Rubio naglo napustio NBA ligu i odrekao se milijuna pa objavio vijest koja se čekala

29.01.2024 u 12:32

Bionic
Reading

'Osjećam se dovoljno snažno kako bih ponovno bio na parketu, s loptom u rukama', rekao je 33-godišnji proslavljeni španjolski košarkaš Ricky Rubio. Upravo tu vijest čekali su španjolski košarkaški fanovi

Prošlog ljeta Rubio je objavio kraj duge NBA karijere te je uzeo stanku u karijeri zbog psihičkih problema. Sada se odlučio vratiti košarci, ali tek kroz treninge u svom nekadašnjem klubu Barceloni.

'Trenutačno sam u posljednjoj fazi oporavka. Sve ide dobro i sada se nadam kako ću moći biti s igračima Barcelone na treninzima. Želim da sve bude bez obaveza i da takav moj plan ne remeti nikakve klupske planove', izjavio je Rubio.

No, još nije donio odluku gdje će nastaviti karijeru iako bi Barcelona bila logičan izbor

Počekom siječnja ove godine Rubiju je i službeno istekao ugovor s njegovim posljednjim klubom Clevelandom, a tijekom NBA karijere je igrao za Minnesotu, Utah i Phoenix.

Prema službenim podacima samo od NBA ugovora zaradio je bruto više od 150 milijuna dolara.Najviše je zaradio u 2020/21. u Minnesota Timberwolvesima kad je imao oko 20 milijuna dolara.

Uz to se odrekao ugovora koji je imao do ljeta 2025. godine kojim bi zaradio još pet milijuna. No, spreman je za novi početak...

U NBA ligu je došao iz Barcelone za koju je igrao dvije sezone i osvojio Euroligu 2010., a prije toga je četiri sezone proveo u Joventutu iz Badalone, s kojim je 2008. bio pobjednik Eurokupa. Minnesota ga je izabrala u prvom krugu NBA drafta 2009. kao peti izbor. Tijekom NBA karijere Rubio je postizao 10,8 koševa i imao 7,4 asistencija po utakmici.

Bio je neizostavni član španjolske reprezentacije s kojom je 2019. osvojio naslov svjetskog prvaka i bio proglašen najboljim igračem tog turnira. U kolekciji ima još i dva zlata (2009. i 2011.) te dvije bronce (2013. i 2017.) s europskih prvenstava, kao i srebro iz Pekinga 2008. te broncu iz Rio de Janeira 2016. godine s olimpijskih igara.