rizična skupina

Robert Prosinečki 'zaglavio' u Turskoj; zbog koronavirusa legendarni Žuti odlučio je promijeniti životne navike...

28.03.2020 u 08:56

Bionic
Reading

Prihvatio je Robert Prosinečki (51) veliki izazov, krajem prošle preuzeo je posljednjeplasiranu momčad turskog prvenstva Kayserispor i krenuo u borbu za ostanak. Uspio je sa svojim suradnicima stabilizirati momčad, no baš kad im je krenulo prvenstvo je prekinuto zbog pandemije koronavirusa

Legendarni Žuti tako se sada nalazi u Turskoj, u Kayseriju, sa svojim je najbližim suradnicima u izolaciji u klupskom trening-centru. Kako Robert Prosinečki zbog nedavnih zdravstvenih problema spada u rizičnu skupinu koja je posebno ugrožena koronavirusom svi paze na njega, a i on je sam odlučio malo popraviti svoje životne navike.

Prosinečki je zbog karantene primoran na ograničeno kretanje, što mu ne pada baš najbolje s obzirom na to da je prije izolacije bio poznat kao čovjek koga 'ne drži mjesto'. No, shvatio je Žuti ozbiljnost situacije... Barem tako tvrdi jedan od pomoćnika Roberta Prosinečkog, ujedno i trener golmana u Kayserisporu Boban Bajković.

'Robi je nikad bolje (smijeh). Šalim se malo, ali činimo sve kako bismo se zaštitili od potencijalne zaraze. Eto, šef je smanjio cigarete i to značajno. Ne kažem to zbog toga što će ove moje riječi biti u medijima, stvarno je tako', kaže Bajković u razgovoru za Mozzart.

Pohvalio je i uvjete kakve imaju u Kayserisporu.

  • +9
Robert Prosinečki Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'U klupskom trening-kampu imamo doslovno sve, osim što ne možemo izlaziti, niti nam bilo tko dolazi. Malo nam sve to teško pada, prije svega na psihološkom planu, ali tako mora biti. Klub ne želi ništa prepustiti slučaju. I ovdje je dramatična situacija. Nadamo se svi da će ovo proći i da će se sezona nekako privesti kraju, iako je neizvjesnost velika. Slušamo vijesti, puno vremena provodimo na internetu...', zaključio je Bajković.

U Kayserisporu igra i nekadašnji član Dinama Mario Šitum, te reprezentativac BiH Zoran Kvržić koji je nosio dres Osijeka i Rijeke.