OŠTAR JEZIK

Što mu je to trebalo? Rio Ferdinand izjavom omalovažio Luku Modrića

14.09.2023 u 10:27

Bionic
Reading

Ferdinand je mišljenja da kapetan hrvatske reprezentacije 2018. godine nije zaslužio Zlatnu loptu

Luka Modrić je koraknuo u 39. godinu života, a i dalje moćno dirigira igrom hrvatske nogometne reprezentacije koja grabi prema novom velikom natjecanju - Europskom prvenstvu 2024. Luka ima svjetsko srebro i broncu te srebro iz Lige nacija i učinit će sve da dođe u priliku boriti se za još jedno odličje. Jasno je da bi naslov europskog prvaka bio šlag na tortu vrhunske karijere.

Koliko je Luka unutra, koliko ga veseli svaki uspjeh u dresu reprezentacije svjedoči i njegova reakcija na utakmici Armenija-Hrvatska nakon što je sudac dobio potvrdu iz VAR sobe da je jedini gol na utakmici, Kramarićev iz 14. minute, regularan. Lukinoj sreći nije bilo kraja.

Nažalost, igrač takvog kalibra često je osporavan, a kada osporavanje dolazi iz redova kolega koji znaju koliko je teško igrati na vrhunskoj razini toliko dugo godina, onda su izgovorene riječi bolnije.

Tako je umirovljeni engleski reprezentativac Rio Ferdinand bez sustezanja rekao kako je 2018. godine, kada je Luka dobio Zlatnu loptu, istu zaslužio Ronaldo. Pri tom je bio vrlo oštar:

'Ronaldo je pokraden one godine kad je nagradu osvojio Modrić'.

Rio Ferdinand je možda malo ljubomoran na činjenicu da je Modrić bio lider reprezentacije koja je na korak od finala Svjetskog prvenstva u Rusiji zaustavila Englesku pa mu Modrićev trofej smeta, no broj glasova ga demantira. Modrić ih je imao 753, a Ronaldo 478.