SUPERSPORT HNL - 27. KOLO

Rijeka slavi Niku Galešića, igrača koji je opet osigurao pobjedu u Koprivnici

16.03.2024 u 16:53

Bionic
Reading

Baš kao i u prvom ovosezonskom ogledu, Rijeka je u Koprivnici s istovjetnih 1:0 pobijedila Slaven Belupo. Zanimljivo, i u ovom je ogledu strijelac bio Niko Galešić. Tako je momčad s Rujevice i nakon 27. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige na vrhu prvenstvene tablice

U prvih 45 minuta nije bilo prevelikih uzbuđenja, pogotovo na samom startu susreta. Igrači oba sastava nisu se odmah uspjeli na pravi način priviknuti na težak travnjak, a ujedno je sredinom prvog dijela krenula kiša.

Po jednu šansu imala je svaka momčad u prvom poluvremenu. Za Rijeku je u 35. minuti zaprijetio Fruk, ali je njegov udarac s desetak metara obranio domaći vratar Sušak. U 43. minuti mogao je povesti Slaven Belupo. Vrlo dobar dalekometni udarac je uputio Mioč, ali je gostujući vratar Labrović bio spreman.

Početkom drugog poluvremena Rijeka je povela. Nakon proigravanja Hodže u 50. minuti iz blizine je vrlo važan pogodak postigao Niko Galešić i tako rasteretio svoju momčad za nastavak dvoboja u Koprivnici.

Galešićev gol za vodstvo Rijeke Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Nekoliko minuta kasnije još je jednom pokušao Fruk, ali ostalo je 1:0 za Rijeku.

Nakon pogotka se utakmica donekle otvorila pa su obje momčadi počele ozbiljnije prijetiti. Za Rijeku je u 63. minuti pokušao Pašalić, za domaćina Nongoh u 67., ali se rezultat nije mijenjao.

Uslijedio je potom šut Lepinjice, donedavnog igrača Rijeke, a sada člana Slaven Belupa, s tim da je još bolja bila šansa napadača Rijeke Obregona u 82. minuti, no vrlo dobro je reagirao domaći golman.

Uz ne posebno dojmljivu igru Rijeka je ipak sačuvala minimalnu prednost te nastavila s prvenstvenim pobjedama koje drže sastav Željka Sopića na vrhu ljestvice.

  • +3
27. kolo SuperSport HNL-a, Slaven Belupo - Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Više podataka pronađite OVDJE.