NE IDE NA SP

Riječanin koji je na EP nastupio za Srbiju nakon velike pogreške izostavljen iz momčadi

01.02.2024 u 13:49

Bionic
Reading

Marko Radulović (23) je bio član mlađih hrvatskih vaterpolskih reprezentacija i riječkog Primorja pa se preselio u Vojvodinu. U međuvremenu je prestao biti zanimljivi hrvatskim izbornicima te se stavio na raspolaganje Srbiji

I sve je igrački i rezultatski bilo dobro dok na nedavnom Europskom prvenstvu, kojem je domaćin bila Hrvatska, nije u četvrtfinalu protiv Mađarske ispao tragičar. O pobjedniku su odlučili peterci, a njemu se dogodila nevjerojatna nespretnost i nesreća. Lopta mu je pri izvođenju iskliznula iz ruke tako da nije ni uputio udarac prema golu. Mađari su otišli u polufinale, a Srbija ostala bez medalje.

Trenutak u kojem je Radulović pogriješio pogledajte OVDJE.

U međuvremenu je srpski izbornik Uroš Stevanović objavio popis igrača koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Dohi od 2. do 17. veljače, a među njima nema Radulovića (23).

Je li ga nespretni peterac udaljio od reprezentacije i nastupa na Svjetskom prvenstvu ili srpski izbornik ima druge taktičke zamisli nije poznato.

Inače, Srbija će na Svjetskom prvenstvu nastupiti u skupini u kojoj su još Japan, Crna Gora i SAD. Prvi protivnik bit će im u ponedjeljak 5. veljače Japan.

Podsjetimo, Hrvatska će također u ponedjeljak nastup na SP-u otvoriti susretom protiv Australlije nakon čega slijede susreti protiv Španjolske i Južnoafričke Republike. Izbornik Ivica Tucak kao primarni cilj je istaknuo plasman na Olimpijske igre u Parizu.