PROBLEM ZA HNS I FIFA-U

Reprezentacija je svetinja, ali ne baš uvijek

05.07.2013 u 11:14

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija do 20 godina na SP-u u Turskoj stala je u osmini finala. Mnogi smatraju kako se moglo više, ali Čile je slavio 2:0

Predsjednik HNS-a Davor Šuker nazvao je poraz od Čilea 2:0 'sramotom za hrvatski nogomet', ali krivnju za to ne snose samo izbornik Dinko Jeličić i pojedini igrači koji su u važnim trenucima pokazali dozu sebičnosti.

Naime, mladi vatreni na završnici se nisu pojavili s najjačim snagama. Recimo, nije bilo Matea Kovačića, Josipa Radoševića, Tina Jedvaja, Alena Halilovića…

U Hrvatskoj su zamjerali milanskom Interu što nije pustio Kovačića na SP, ali ništa bolje prema reprezentaciji se nije ponio ni Dinamo, a u prošlosti ni Hajduk.


Problem je taj što SP do 20 godina nije u službenom Fifinom turniru pa klubovi nisu dužni puštati igrače i dok se to ne promijeni, Hrvatska će teško i u budućnosti na ovo natjecanje (ukoliko se plasira) poslati baš sve ono najbolje što ima.

'Klubovi i reprezentacija su nam u svojevrsnom sukobu interesa! Klubovi u europskim kupovima skupljaju bodove za koeficijent i zbog toga nam nedostaju neki igrači. A sve bi se riješilo Pravilnikom Fife, da klubovi budu dužni pustiti igrače. U analizi nastupa na SP-u svakako moramo za budućnost zauzeti vrlo jasnu strategiju kako dalje, sa stajališta saveza te sa stajališta klubova i njihovih interesa', rekao je za Večernji list izbornik Jeličić.

Reprezentacija je svetinja… ali ne baš uvijek.

Poraz od Čilea