TEŠKE RIJEČI

'Reprezentacija Engleske neće ništa osvojiti još 30 godina!'

28.06.2013 u 07:00

Bionic
Reading

Bivši trener zagrebačkog Dinama Osvaldo Ardiles izjavio je kako vjeruje da će se trofejni post engleske nogometne reprezentacije nastaviti još dugo vremena ukoliko ne dođe do drastičnih promjena u samom ustroju lige...

Bivši veznjak Tottenhama i argentinske reprezentacije smatra da je u engleskom prvenstvu najveći problem prevelik broj stranaca, kao i pogrešan trenerski pristup.

'Engleska je u jako, jako lošem stanju. Reprezentacija je jako, jako skromna i neće osvojiti Svjetsko prvenstvo sljedeće godine, kao ni sljedećih 20 ili 30 godina,' rekao je Ardiles o reprezentaciji koja čeka na veliki naslov dugih 47 godina (1966. su osvojili SP).

'Pogledajte U21 i nedavni nastup Engleske na EP-u, bili su jako slabi. Engleska ima najbolju svjetsku ligu jer neki od najboljih svjetskih igrača ondje igraju. Ali zašto Engleska ne proizvodi više njih? Zemlje poput Francuske i Španjolske bile su u sličnoj poziciji i promijenili su stvari da bi postali prvaci.'

'Francuska je osvojila SP (1998.) i Euro 2000. Španjolska je bila prije poput Engleske. Nisu osvojili trofej, ali imali su nogometnu revoluciju i odjednom je Španjolska momčad koju se treba pobijediti. U ovom trenutku u Engleskoj se ništa ne događa što bi moglo revolucionarizirati način igre. Izvan travnjaka ništa se ne događa,' zaključio je Argentina.