ETEROVIĆ ZABIO PLETIKOSI

Repka s osam golova najavila Gruzijce

29.05.2011 u 20:25

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija u sklopu priprema za utakmicu s Gruzijom odigrala je prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Brača i pobijedila sa 8:1 (4:0). Oko stadiona okupilo se preko dvije tisuće gledatelja

Pogotke su postigli Mandžukić u 16. i 73., Ćorluka u 26., Jelavić u 30., Eduardo u 38., Tomečak u 69. i Perišić u 84. i 90. minuti. Jedini gol za reprezentaciju Brača postigao je Mate Eterović iz jedanesterca u 50. minuti.

Bilić je započeo s postavom Runje – Srna, Ćorluka, Šimunić, Pranjić – Vukojević, Modrić – Mandžukić, Eduardo, Perišić – Jelavić, i prema svim procjenama to je sastav koji će započeti dvoboj s Gruzijom. U drugom poluvremenu igrala je postava Pletikosa – Vrsaljko, Schildenfeld, Šimunić, Bartulović – Badelj, Perišić – Tomečak, Vukušić, Mandžukić – Kalinić. Slaven Bilić može biti zadovoljan ozbiljnim pristupom naših igrača, još više time što se nitko nije ozlijedio. U Postirama se davne 1996. godine na sličnoj utakmici teško ozlijedio Mario Stanić i umjesto u Englesku, otišao je na operaciju križnih ligamenata. Sudario s vratarom reprezentacije Brača Nenom Bilićem, koji je u ovoj utakmici bio izbornik.

Valja još napomenuti da se od suđenja oprostio Mirko Jakšić, bračka nogometna legenda. Inače, Bračani su u prvom dijelu nekoliko puta zaprijetili, ni Gruzija neće Hrvatskoj stvoriti toliko prigoda, ali Runje je u nekoliko navrata bio uspješniji od odličnog napadača reprezentacije Brača Mate Eterovića. Nisu igrali ozlijeđeni Klasnić, treći vratar Tomić, a Petrić je napustio pripreme i otišao u Njemačku. Reprezentaciji se još imaju priključiti Lovren, Dujmović, a stigao je Manuel Pamić.

'Dobili smo što smo htjeli. Važno je da se nitko nije ozlijedio. Zaključili smo prvi dio priprema za Gruziju. Oni koji su započeli će i istrčati protiv Gruzije, a u uskom krugu kandidata su i Dujmović i Lovren koji se još trebaju priključiti', kazao je Slaven Bilić.

To nije bilo prvo gostovanje reprezentacije u Postirama, nešto stariji će se sjetiti da je Ćiro doveo 'vatrene' u to mjesto i uoči Eura 1996. Tada je u srazu s golmanom domaćih Bilićem nastradalo koljeno Marija Stanića, zbog čega je propustio prvo veliko natjecanje Hrvatske. Tada je repka bila bolja sa 18:1, a danas su bili nešto manje raspoloženi. Bračani su opet zabili počasni gol, a čast je pripala Eteroviću, koji nije nipošto nepoznato ime. Pamte ga posebno navijači Hajduka jer je u dresu Maribora nekoliko puta bio strijelac u prijateljskim utakmicama protiv bijelih. Nadarenom Bračaninu nikad nije pošlo za nogom zaigrati za Hajduk, no osim u Sloveniji, nastupao je i u Grčkoj, Koreji... a i danas čeka inozemni angažman.