(NI)JE U ŠOLDIMA SVE

Repeša napustio reprezentaciju, Sunara sjeo na klupu

07.09.2012 u 15:50

Bionic
Reading

Izbornik košarkaške reprezentacije Hrvatske Jasmin Repeša nakon pobjede nad Ukrajinom, kojom je izboren plasman na Eurobasket, uputio se prema Malagi

No tu informaciju Repeša nije ponudio novinarima na press konferenciji nakon pobjede nad Ukrajinom 84:80. Vidno nezadovoljan igrom svojih igrača samo je kratko rekao kako je 'ostvaren rezultat koji su željeli i očekivali'.

'Možda smo plasman izborili brže, čak dvije utakmice prije kraja kvalifikacija. Mislim da smo plasman zaslužili angažmanom i čestitam svojim dečkima i matematički osiguranom prvom mjestu', kazao je Repeša.

Naglasio je kako nije zadovoljan igrom u tri četvrtine i da su tek u drugoj četvrtini zaigrali onako kako treba:

'Tri četvrtine igrali smo ispod našeg nivoa, nasreću to je bilo dovoljno za pobjedu. Želja nam je da preostale dvije utakmice protiv Mađarske i Austrije odigrao na sličnom nivou kao u drugoj četvrtini protiv Ukrajine.'

I tu priča postaje zanimljiva. Naime, nakon spomenute utakmice, Repeša se uputio prema Malagi gdje ga čeka posao prvog trenera Unicaje, a spomenute dvije utakmice Hrvatske vodit će s klupe Ivan Sunara

Kako doznajemo, dogovor Repeše i HKS-a je upravo bio takav; čim se Hrvatska plasira na Eurobasket, Repeša može put Malage i tu ništa nije sporno.

No, nekima ipak malo smeta što je – u trenutku kada je najveća nada hrvatske košarke Dario Šarić dobio pravu priliku u A vrsti – napustio reprezentaciju.

Nema sumnje kako Šarić u preostale dvije utakmice od trenera kao što je Sunara – koji se specijalizirao za rad s mladim igračima – može jako puno naučiti. No, ovaj odlazak Repeše u Unicaju – koja ga dobro plaća – još je jedan dokaz kako je u prednosti onaj tko te 'jako dobro plaća'.