POBJEDA QPR-a NAD CHELSEAJEM

Redknapp u transu, Benitezova tuga - dvostruka

03.01.2013 u 11:25

Bionic
Reading

Nakon što je u srijedu navečer njegova momčad pretrpjela četvrti ovosezonski poraz u prvoj engleskoj nogometnoj ligi, menadžer Chelseaja obznanio je novu dozu loših vijesti za sve navijače 'bluza'. S druge pak strane, trener QPR-a, Harry Redknapp uživa u jednoj od svojih najvećih pobjeda

Chelsea je u sklopu 21. kola engleske Premierlige poražen na Stamford Bridgeu od posljednjoplasirane momčadi prvenstvene ljestvice, QPR-a, s minimalnih 1:0, a nakon susreta menadžer Benitez otkrio je da će prvi vratar Petr Čech ipak izostajati jedno dulje vrijeme s travnjaka.

Podsjetimo, Čech je u susretu prošloga kola protiv Evertona (pobjeda 2:1) ostao u svlačionici na poluvremenu zbog ozljede mišića noge. Očekivalo se da će izbivati svega nekoliko dana, no ispada da su informacije bile netočne.

'Liječnička služba rekla je da će oporavak potrajati još dva do tri tjedna', rekao je Benitez koji se nada da će pouzdanog vratara imati na raspolaganju 20. siječnja kada na Stamford Bridgeu gostuje Arsenal.

Menadžer posljednjoplasirane momčadi prve engleske nogometne lige Queens Park Rangersa, Harry Redknapp, okarakterizirao je gostujuću pobjedu nad Chelseajem kao jednu od najvećih u svojoj karijeri.

QPR je u srijedu, u sklopu 21. kola Premierlige, slavio na Stamford Bridgeu s minimalnih 1:0 pogotkom Shauna Wrighta-Phillipsa iz 78. minute, te se približio na pet bodova od zone spasa.


'Ovo je definitivno jedna od najvećih pobjeda u mojoj karijeri, koja će uzdrmati ostale momčadi koje se nalaze pri dnu prvenstvene ljestvice. Čak će i one momčadi koje imaju 20 bodova (QPR je sada na 13) biti zabrinute i reći: Ovo nije nikako dobro za nas', rekao je Redknapp nakon susreta.

'To vam mogu reći sa sigurnošću s obzirom da sam se već nalazio u ovoj situaciji. Atmosfera je u svlačionici nakon utakmice bila sjajna. Moramo iskoristiti ovaj pozitivni trenutak i nastaviti s pozitivnim rezultatima', veli bivši menadžer Portsmoutha i Tottenhama.

Upravo će protiv potonjeg Redknapp zaigrati 14. siječnja. Podsjetimo, Redknapp je prošloga ljeta otpušten s pozicije menadžera 'spursa' na kojoj ga je naslijedio Portugalac Andre Villas-Boas.