SVJETSKI KUP

Rebensburg i drugi veleslalom sezone; Feuz pobjednik spusta

25.11.2017 u 22:11

Bionic
Reading

Njemačka skijašica Viktoria Rebensburg pobijedila je, nakon Soeldena, i na drugom veleslalomu sezone Svjetskog kupa u Killingtonu, skijalištu u američkoj državi Vermont

Poredak je nakon druge vožnje bio isti kao i nakon prve, s tim da je pobjednica Rebensburg u drugom laufu još povećala prednost ispred Amerikanke Mikaele Shiffrin (+0,67) ji Talijanke Manuele Mölgg (+1,49).

Prošlogodišnja pobjednica Killingtona i ukupnog poretka veleslaloma Francuskinja Tessa Worley bila je šesta s velikim zaostatkom od 2.11 sekundi.

U ukupnom poretku nakon tri utrke vodi Schiffrin s 205 bodova, a Rebensburg je druga s 200.  

U nedjelju se u Killingtonu vozi slalom. 

Švicarski skijaš Beat Feuz pobjednik je prvog spusta sezone Svjetskog kupa održanog u kanadskom Lake Louiseu.

Feuz (30) je aktualni prvak svijeta u spustu, a u Kanadi je to opravdao sjajnom vožnjom i vremenom od minute i 43.76 sekundi. Drugi je sa samo devet stotinki sekundi bio Austrijanac Mattias Mayer, a treći norveški veteran Aksel Lund Svindal (+0.32). 

Feuz se pobjedom izjednačio u ukupnom poretku s pobjednikom slaloma u Leviju Nijemcem Felixom Neureutherom i obojica imaju po 100 bodova.  

Naš jedini predstavnik Natko Zrnčić Dim je sa startnim brojem 47 zauzeo 46. mjesto s zaostatkom od 2.86 sekundi. 

Prije utrke je odana počast francuskom spustašu Davidu Poissonu, koji je prije mjesec dana poginuo na treningu u Kanadi. U nedjelju se u Lake Louiseu vozi superveleslalom.