SVJETSKO KLUPSKO PRVENSTVO

Real u finalu; bizarna scena kod Ronaldova gola izazvala pomutnju

15.12.2016 u 13:39

Bionic
Reading

Real Madrid i prvak Azije Kashima Antlers finalisti su Svjetskog klupskog prvenstva koje se održava u Japanu nakon što je kraljevski klub u četvrtak u drugom polufinalnom susretu 2:0 pobijedio meksički Club America. Međutim, na kraju utakmice u sudačkoj nadoknadi dogodila se bizarna situacija jer zamalo nije priznat regularan gol Cristiana Ronalda

Real je poveo pogotkom Karima Benzeme koji je svladao vratara meksičke momčadi u sudačkoj nadoknadi na kraju prvog poluvremena nakon asistencije Tonija Kroosa. Treba reći kako je upravo Luka Modrić nakon driblinga dao sjajnu loptu Kroosu.

>> Nogometni svijet na nogama; dogodio se trenutak za povijest

Konačan rezultat postavlja Cristiano Ronaldo u sudačkoj nadoknadi na kraju drugog poluvremena. No, glavni sudac je u prvi tren poništio gol da bi ga minutu kasnije, na intervenciju iz video studija gdje se gledaju ponovljene snimke, priznao te sam donio loptu na centar. Naravno, igrači meksičkog kluba - koji su nastavili utakmicu sa željom da zabiju gol za 1:1 - bili su zbunjeni jer im ništa nije bilo jasno. Naravno, ta pomalo bizarna scena kod Ronaldova gola izazvala je pomutnju među nogometašima Americe i još se jednom pokazala da ponekad i uz pomoć tehnologije nije moguće odmah donijeti ispravnu odluku. Glavnom sucu očito su zabunom javili kako je gol postignut iz zaleđa.

Sporni gol Ronalda možete vidjeti OVDJE

Napomenimo kako je ovo bio 500. gol u karijeri Cristiana Ronalda, računajući one zabijene samo u klupskim natjecanjima. Za Real je zabio 377 golova, u dresu Manchester Uniteda 118 te pet za lisabonski Sporting. No, to nije bilo dovoljno jer za igrača utakmice proglašen je - Luka Modrić! Hrvatski je reprezentativacodigrao cijelu utakmicu, a akcija iz koje je pao prvi gol počela je od njega. Mateo Kovačić je utakmicu pratio s klupe.

SP klubova

America De Mexico - Real Madrid 0:2


Dan ranije je Kashima Antlers s 3-0 bio bolji od kolumbijskog Atletico Nacionala.

Real će tako u nedjelju u finalu, koje je na rasporedu u 11,30 sati po hrvatskom vremenu, pokušati doći do svog drugog naslova svjetskog prvaka. Prvi put je slavio je na Svjetskom klupskom prvenstvu 2014., a prije je toga tri puta bio pobjednik Interkontinentalnog kupa (1960., 1998. i 2002. ), preteče Svjetskog klupskog prvenstva.