SVAKA ČAST JAPANCIMA

Real postao prvak svijeta teže nego što je itko očekivao!

18.12.2016 u 13:59

Bionic
Reading

Nogometaši Real Madrida osvojili su Fifino Svjetsko klupsko prvenstvo nakon što su ove nedjelje u Yokohami pobijedili Kashimi rezultatom 4:2 tek nakon produžetka, u utakmici u kojoj je 'kraljevski klub' čak i gubio tijekom drugog poluvremena...

Nitko nije davao šanse japanskim autsajderima u finalnoj utakmici, a njihovim hrabrim izjavama uoči utakmice javnost se uglavnom ismijavala, no pokazalo se da Kashima može namučiti Real Madrid, pa čak i voditi protiv njega.

Finalna utakmica Fifinog Svjetskog klupskog prvenstva počela je prema očekivanju, jer je već u 9. minuti Benzema u mrežu spremio jednu odbijenu loptu, no Kashima je zatim šokirala Zidaneovu momčad te golovima Shibasakija u 44. i 52. minuti potpuno preokrenula rezultat.

Real se zatim uozbiljio i igralo se samo na gol Japanaca dok nije izjednačio. Vazquez je u 60. minuti izborio penal, a Cristiano Ronaldo zabio je za 2:2 s bijele točke, no Kashima se nije potpuno slomila. U završnici regularnog vremena imali su Japanci još jednu izglednu priliku, no nisu zabili i produžetak je odlučio pobjednika. U njemu je u 97. minuti nakon asistencije Benzeme ponovo zabio Cristiano Ronaldo, a onda i u 104. minuti te tako donio titulu 'kraljevskom klubu'.



Luka Modrić igrao je prvih 105 minuta za Real, a zatim ga je zamijenio Mateo Kovačić.

Madridskom klubu ovo je druga titula pobjednika Fifinog klupskog SP-a, otkad je uveden ovaj format natjecanja prije desetak godina, umjesto onih obračuna prvaka Europe i Južne Amerike koji su bili organizirani prije. Real je trijumfirao na SP-u i prije dvije godine predvođen trenerom Carlom Ancelottijem.

Fifin SP klubova, finale

Real M. - Kashima 4:2 (Benzema 9, Ronaldo 60, 97, 104 / Shibasaki 44, 52)