dosta mu je

Razočarani Zinedine Zidane na kraju sezone gotovo sigurno napušta Real Madrid i već ima dvije fenomenalne ponude za novi posao

07.05.2021 u 17:12

Bionic
Reading

Ispadanje u polufinalu Lige prvaka potpuno je dotuklo trenera Reala Zinedinea Zidanea i sve vodi prema tome da će Francuz na kraju sezone napustiti Santiago Bernabeu. Španjolski mediji bliski Realu tvrde kako se Zidane već neko vrijeme 'čudno ponaša', isto kao prije nekoliko godina kada je prvi put napustio trenersku poziciju 'kraljeva'

Zinedine Zidane se, ponovno, zasitio Reala! Francuz je već neko vrijeme razočaran ovom sezonom 'kraljevskog kluba', intenzivno je razmišljao o napuštanju momčadi na kraju sezone, a ispadanje u polufinalu Lige prvaka samo je potvrdilo njegova razmišljanja. Da, na kraju sezone Zidane - po drugi put - odlazi iz Madrida.

Predsjednik Reala Florentino Perez upoznat je s njegovom odlukom i već je pronašao zamjenu. Novi trener 'kraljeva' u sljedećim sezonama trebao bi biti legendarni napadač Raul Gonzalez Blanco (43) koji od 2018. godine radi u omladinskom pogonu Reala. Od 2020. godine vodi drugu momčad i svi su složni da je sada najbolje vrijeme da u ruke dobije 'seniore'.

U isto vrijeme, s Realom se povezuju još Massimiliano Allegri i Joachim Löw, ali španjolski mediji uvjereni su da će Raul sigurno imati prednost u odnosu na ostale kandidate.

S druge strane, Zinedine Zidane je i prije nego što je uopće napustio Real dobio dvije fenomenalne ponude.

  • +15
Chelsea - Real Madrid, polufinale Lige prvaka, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Neil Hall

Prva je stigla iz Italije, Zidane je navodno glavni kandidat za trenera Juventusa! Andrea Pirlo nije se pokazao kao pravo rješenje na klupi 'stare dame' i sada se svi u Torinu nadaju kako će baš Zinedine Zidane biti taj koji će klub vratiti na pobjedničke staze. Podsjetimo, Zidane je pet sezona (od 1996. do 2001. godine) nosio dres Juventusa za koji je odigrao 214 utakmica i zabio 31 gol.

Problem za Juventus u ovom je trenutku druga ponuda koju ima Zidane, a to je da preuzme mjesto izbornika francuske reprezentacije nakon Eura! Didier Deschamps je izbornik još od 2012. godine, a ugovor s 'tricolorima' završava mu po svršetku EP-a.