Liga nacija logo sponzori

iskusni strateg

Razočarani Ronald Koeman nakon poraza iskreno priznao: Hrvatska je bila pametnija...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 15.06.2023 08:57
  • Objavljeno 15.06.2023 u 08:57
Bionic
Reading

Hrvatska je nakon produžetka u polufinalu Lige nacija u Rotterdamu pobijedila domaćina Nizozemsku 4:2. Nizozemski izbornik Ronald Koeman komentirao je ovaj neugodan poraz 'oranja'

'Dobro smo ušli u utakmicu, bili smo bolji i poveli, ali jedanaesterac je sve preokrenuo...', kazao je vidno razočarani nizozemski izbornik Ronald Koeman nakon poraza od Hrvatske pa nastavio:

'Nije taj jedanaesterac bio odlučujući, ali odigrao je jako bitnu ulogu. To nismo smjeli dopustiti, bilo je to naivno. Bila je bitka, velika borba, ali Hrvati su zaslužili pobjedu jer su na kraju bili bolji.'

Nizozemci su na odmor otišli vodstvom 1:0, utakmica je tada za njih išla prema planu. No, pitali se nešto i 'vatrene', posebno Luku Modrića...

'Imali smo sjajnu postavku u prvom poluvremenu, ali morali smo se suočiti s protivnicima, morali smo se suočiti s Lukom Modrićem. On je bio jedan od ključnih igrača. Odigrao je zaista dobro', priznao je Koeman te pokušao pronaći razloge poraza svoje momčadi u produžetku:

  • +58
Liga nacija: Nizozemska - Hrvatska, 14.6.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Uložili smo puno energije, ali nismo najbolje iskoristili našu izvedbu. Ovdje se radilo o bitci između dva podjednaka protivnika. Međutim, oni su bili pametniji, organiziraniji. Pitanje je zašto mi nismo. Hrvatska momčad je iskusnija, odigrala je puno velikih utakmica, to je činjenica. Teško je igrati protiv takvog protivnika. Imaju izvanredne igrače, mogu igrati 120 minuta na istoj razini. To je sjajna momčad, brončana sa Svjetskog prvenstva', kazao je Koeman.

Nizozemce sada čeka borba za 'časno treće mjesto', večeras će nakon drugog polufinale između Italije i Španjolske doznati protivnika.

'Ne idemo sad na odmor, napravit ćemo sve da završimo Ligu nacija s pobjedom. Naravno da moramo poboljšati svoju igru', obećao je Ronald Koeman.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal