kriva procjena

Razočarani Oliver Kahn: Vidjeli smo sjajnu devetku, ali ona nije igrala za Bayern...

20.04.2023 u 10:51

Bionic
Reading

Legendarni golman Bayerna Oliver Kahn danas je generalni direktor kluba iz Münchena i baš nije najbolje podnio ispadanje u četvrtfinalu Lige prvaka od Manchester Cityja

Bayern nije uspio iznenaditi Manchester City. 'Građani' su u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka u Münchenu odigrali 1:1 i tako sačuvali veliku 3:0 prednosti iz prve utakmice.

Realno, Bayern ove sezone ima previše problema, a sve je kulminiralo prije desetak dana kad je trener Julian Naglesmann dobio otkaz, a njegovo je mjesto zauzeto Thomas Tuchel. No, šok terapija nije pomogla...

'Ukupno gledajući, odigrali smo sjajnu utakmicu. Da smo poveli, naše šanse bi se povećale i bilo bi jako neugodno za City. Dali smo sve od sebe, ali ovog puta nije bilo dovoljno', kazao je Oliver Kahn nakon ispadanja Bayerna.

Posebno ga boli činjenica da ga je 'pokopao' Erling Haaland, borio se Bayern ovog ljeta za sjajnog norveškog napadača, ali on je na kraju izabrao City. U isto je vrijeme Bayern ostao bez Roberta Lewandowskog i tek se sada vidi koliko im nedostaje pravi napadač.

  • +25
Bayern - Manchester City (uzvratna utakmica 1/4 finala Lige prvaka) Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

'Večeras smo vidjeli sjajnu devetku, ali ona nije igrala za nas', kazao je Kahn te se potom malo pogubio:

'Malo je napadača na svijetu kao što je Lewandowski', rekao je Kahn očigledno misleći na Haalanda.

Bayernu je sad ostao samo jedan cilj do kraja sezone...

'Sad je prioritet osvajanje titule prvaka. Sigurni smo da ćemo biti uspješni s Thomasom Tuchelom na klupi. Sve ostalo ćemo analizirati na kraju sezone', zaključio je Oliver Kahn.