BORBA ZA OPSTANAK

Rat unutar Chelseaja: Oni me žele slomiti!

12.02.2013 u 11:39

Bionic
Reading

Francuski nogometaš Chelseaja Florent Malouda javno je kritizirao svoj klub zbog načina na koji ga tretiraju od početka sezone.

Malouda je još prošle sezone bio jedan od ključnih igrača momčadi koja je osvojila Ligu prvaka, a onda kad je uprava krenula u pomlađivanje, otpisan je, gurnut je na margine, na treniranje s mladom momčadi, te mu je rečeno da je slobodan potražiti novi klub.

Međutim, transfer se propustio realizirati, pa je Malouda ostao u Chelseaju i ostat će do lipnja kada mu ugovor istječe. Maloudino se tako ime ne nalazi na popisu od 25 igrača prijavljenih u Premierligi, a zabranjeno mu je čak i presvlačiti se zajedno sa prvom momčadi i trening-kompleksu u Cobhamu.

'Pokušavaju me slomiti mentalno. Detalje ću objasniti kada budem slobodan,' rekao je Malouda za dnevnik France-Guayane.

'Strategija im je da me prikažu kao igrača koji traži pozamašnu kompenzaciju. Ako ste isključeni na godinu dana, to je jako, jako dug period. Morate biti mentalno naoružani. A to se sve radi da bi me se slomilo mentalno, ali u stvarnosti me strašno motivira,' dodao je igrač koji je od dolaska na Stamford Bridge 2007. godine iz Lyona zabio 35 golova u 149 premierligaških nastupa.

Još prošle je sezone Malouda skupio 26 premierligaških i 9 nastupa u Ligi prvaka.