VATERPOLSKA ZAVRŠNICA NA SP

Rasturili u osmini finala, u susretu koji nema baš nikakvog smisla, ali kao 'nagrada' ih čeka dvoboj sa našim zlatnim 'barakudama'

21.07.2019 u 12:43

Bionic
Reading

Poznata su i druga dva četvrtfinala para na svjetskom prvenstvu u vaterpolu, Španjolska je izborila sraz sa Srbijom, a Njemačka je protivnik Hrvatske

Hrvatski vaterpolisti, koji na turniru igraju u strašnoj formi, doznali su suparnika u borbi za svoje sedmo polufinale u nizu. Očekivano će u dvoboj sa 'barakudama' Njemačka koja je demolirala JAR 25:5 (5-2, 6-0, 9-1, 5-2).

Kao što rezultat i sugerira bio je to susret neravnopravnih suparnika i nešto se mora pod hitno mijenjati u vaterpolu, jer ovakve utakmice na najvećoj smotri nemaju nikakvog smisla.

Njemačku je do očekivane pobjede vodio Luuk Gielen sa šest pogodaka, po tri su dodali Ben Reibel, Marko Stamm i Marin Restović.

Japan više nije vaterpolski 'liliputanac', ali su Španjolci koncentriranom igrom slomili otpor azijskog predstavnika i slavili 15:7 (2-1, 3-3, 4-2, 6-1).

Kao što se vidi otpor autsajdera slomljen je tek u zadnjih osam minuta. Najefikasniji kod Španjolske bio je Munarriz sa šest pogodaka, a kod Japana Adachi je zabio dva. Španjolce u četvrtfinalu očekuje utakmica sa Srbijom.

Pobjednici ovih četvrtfinalnih parova susrest će se u polufinalu.

  • +12
Super finale FINA Svjetske lige, finale, Srbija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL