BLIZU SAMOG VRHA

Rafaelu Nadalu tako malo nedostaje da nadmaši čudesni rekord Martine Navratilove, ali neće uspjeti…

28.02.2023 u 13:51

Bionic
Reading

Rafael Nadal došao je jako blizu apsolutnog rekorda Martine Navratilove, ali njegovi izgledi da će ga i nadmašiti znatno su se umanjili

Na dan kada je Novak Đoković srušio rekord Steffi Graf po broju tjedana kao svjetski broj 1, nade Rafaela Nadala da će srušiti dugogodišnji rekord Martine Navratilove po broju uzastopnih tjedana u TOP 10 izgledaju znatno slabije.

Nadal je ovog tjedna pao na osmu poziciju, što mu je najniža pozicija od siječnja 2017. godine. Španjolac nije igrao od Australian Opena jer se oporavlja od ozljede, a pao je za 500 bodova, jer ne brani naslov na Mexican Openu.

Tako je blizu ispadanja iz društva deset najboljih prvi put od 2005. godine. Nadal nikad nije napustio TOP 10 otkako se prvi put u njega probio pobjedom na Barcelona Openu kao 18-godišnjak. Godine 2020. srušio je kod tenisača rekord Jimmyja Connorsa od 789 uzastopnih tjedana unutar TOP 10, a njegov trenutačni niz iznosi 910 tjedana.

Jedina osoba koja je provela više uzastopnih tjedana u prvih 10 je tenisačica Martina Navratilova s točno 1000.

Taj rekord sada izgleda teško dostižan za Nadala osim ako se ne vrati na prvi turnir Masters 1000 u sezoni u Indian Wellsu koji počinje 8. ožujka.

Nadalove šanse za igranje turnira su male nakon što se povukao s ekshibicijskog turnira u Las Vegasu protiv Carlosa Alcaraza planiranog za 5. ožujka.

'Jako sam tužan što nisam mogao doći u Vegas i igrati na ovom nevjerojatnom događaju s Carlosom u MGM Grand Garden Areni. Nažalost, vrijeme mog oporavka ne dopušta da budem spreman za igru', izjavio je Španjolac.

Ako Nadal ne igra u Indian Wellsu, onda će izgubiti 600 bodova nakon što je prošle godine ušao u finale. Trenutno je samo 250 bodova bolji od 11. Huberta Hurkacza na ATP ljestvici.