PRVI NAKON 1999.

Prvo su rasplakali hrvatsku sportsku javnost, a sada su doživjeli totalni debakl

18.09.2017 u 14:18

Bionic
Reading

Argentina je još uvijek aktualni pobjednik Davis Cupa (2016.), ali 'gauči' su ove sezone napravili ogroman korak unatrag i sljedeće godine neće biti sudionici Svjetske skupine

Argentinci su dugo vremena slovili za najveće luzere Davis Cupa sve dok im se prošle godine nije dogodio Zagreb gdje su ludim preokretom svladali Hrvatsku 3-2 te po prvi puta u povijesti podigli cijenjeni trofej (prije toga su izgubili četiri finala).

Junak je bio Juan Martin del Potro, najbolji igrač argentinske reprezentacije, koji je toliko toga ružnoga prošao u karijeri zbog brojnih ozljeda. No on je tim uspjehom zadovoljio svoje ambicije s nacionalnim sastavom te je odlučio uzeti predah.

Bez njega Argentina nije ni približno moćna, upala je u probleme i sada joj se dogodio najveći šok. Na dvoranskoj podlozi Teniskog centra u Astani Kazahstan ih je sredio 3-1 (peti meč se nije igrao) pa je ova južnoamerička reprezentacija ispala iz Svjetske skupine po prvi puta nakon 2001.

Argentincima je presudio Mihail Kukuškin, 78. na svijetu, koji je dobio oba pojedinačna meča protiv bolje rangiranih suparnika Guida Pelle (73.) i Diega Schwartzmana (28.), a jedan bod domaćinu je donio par Khabibulin/Nedovjesov protiv Gonzaleza i Moltenija.

Inače, Argentina je prva zemlja koja je ispala iz Svjetske skupine kao aktualni prvak još od Švedske kojoj se to dogodilo 1999.

'Od 2015. smo imali jaku reprezentaciju i mislim da smo napravili dobar posao s polufinalom te pobjedom prošle godine. Ovaj vikend smo izgubili od boljeg suparnika, ali svaki moj igrač se borio i dao sve od sebe,' izjavio je argentinski izbornik Daniel Oršanić.