veliki pritisak

Prvi čovjek rukometa otvorio dušu: Bilo je teško, napadali su me...

02.06.2017 u 08:00

Bionic
Reading

Predsjednik svjetske rukometne federacije Hassan Moustafa bio je u posjetu u Beogradu gdje je govorio i o teškim trenucima kada je došao na mjesto prvog čovjeka rukometa

Egipćanin se u srpskoj metropoli sastao s najvažnijim ljudima Srbije u politici i sportu, a javno je dao potporu i Božidaru Đurkoviću, predsjedniku Rukometnog saveza Srbije.

Moustafa, koji je došao na mjesto glavnog čovjeka IHF-a 2000, u svojem obraćanju novinarima prisjetio se i ružnih trenutaka iz prošlosti gdje mu je upravo Europa okrenula leđa.

'Kada sam postao predsjednik IHF-a prolazio sam teško razdoblje. Bio sam pod velikim pritiskom kao prvi predsjednik koji nije iz Europe. Europljani su me napadali. No, imao sam strategiju i planove zbog kojih sam bio fokusiran i ništa me nije moglo omesti', pričao je Moustafa te nastavio:

'Samo sam slijedio svoj viziju i put. Danas je rukomet jedan od najpopularnijih sportova na svijetu. Bili smo drugi sport iza nogometa na Olimpijskim igrama u Riju po broju gledatelja. Da sam obraćao pozornost na kritike i tračeve ne bi napravili ništa. Poslije svakih izbora govorio sam kako sve strane trebaju raditi zajedno.'