VATERPOLO

Prve utakmice polufinala: Jug se lako obračunao sa Solarisom, Mladost zamalo prokockala ogromnu prednost protiv Jadrana

01.07.2020 u 22:14

Bionic
Reading

Vaterpolisti dubrovačkog Jug AO i zagrebačke Mladosti ostvarili su pobjede u prvim susretima polufinala prvenstva Hrvatske

Dubrovčani su na bazenu Gruž pobijedili Solaris sa 17-6, dok je Mladost na otvorenom bazenu Mladosti uz Savu bila bolja od Jadrana sa 13-12.

Zanimljivo, Solaris je poveo sa 2-0, no Jug je do konca prve četvrtine izjednačio na 2-2, a potom drugu i treću dionicu dobio sa 10-2. Dubrovčani su bili uvjerljivi i u posljednjem periodu sa 5-2, za konačnih 17-6.

Jug AO su do pobjede predvodili Obradović sa šest, te Fatović s tri gola, dok je kod Solarisa šest igrača zabilo po jedan pogodak. Druga utakmica ovog polufinalnog para igra se u petak, 3. srpnja u Šibeniku.

U drugom susretu Jadran je namučio Mladost.

'Žapci' su poveli 4-0, a na početku posljednje četvrtine imali su i pet golova viška (10-5), ali su na konca jedva izborili pobjedu. Jadran je zadnju četvrtinu dobio sa 7-3 ugrozivši sigurno slavlje zagrebačkog sastava.

Mladost su do pobjede predvodili Ćuk sa četiri, Harkov s tri, te Miloš i Bukić sa po dva gola, dok su kod gostiju najefikasniji bili Šetka sa četiri i Krapić s tri gola.

Druga utakmica je u subotu u Splitu.

Podsjetimo, u polufinalu se igra do dvije pobjede odnosno teorijski je moguća i treća utakmica polufinala.

REZULTATI:

Jug AO - Solaris  17-6 Mladost - Jadran 13-12

Druge utakmice:

Petak, 3. srpnja: Solaris - Jug AO

Subota - 4. srpnja: Jadran - Mladost