NHL DOIGRAVANJE

Prvaci poveli protiv St. Louisa, Krejči junak Bostona

09.05.2013 u 09:48

Bionic
Reading

Trećom uzastopnom pobjedom u četvrtfinalu Zapadne konferencije NHL lige hokejaši Los Angelesa, aktualni osvajači Stanley Cupa, došli su na prag plasmana u drugi krug

Kingsi su, podsjetimo, izgubili prve dvije utakmice od St. Louisa, da bi se najprije s dvije domaće pobjede izjednačili seriju, a u srijedu i poveli s 32. Slavili su aktualni prvaci na gostujućem ledu s 3:2 poslije produžetka, a junak utakmice je bio Slava Vojnov koji je zabio nakon osam minuta igre u dodatnom vremenu. Jeff Carter je bio dvostruki strijelac za Kingse u osnovnom dijelu, dok su Alexander Steen i Alex Pietrangelo zabili za Bluese. Šesta se utakmica igra u petak u Los Angelesu.

I drugi sastav iz Kalifornije Anaheim slavio je u srijedu s identičnih 3:2 nakon produžetka. Ducksi su u petom dvoboju slomili Detroit i poveli s 3-2 u seriji, a prvu 'meč-loptu' će imati u petak u gostima. Nick Bonino je bio strijelac za Anaheim u drugoj minuti produžetka.

Prvo ime večeri u NHL ligi bio je češki centar Bostona David Krejči koji je postigao tri pogotka na gostovanju kod Toronta, uključujući i pobjednički u 14. minuti produžetka. Bruinsi su pobijedili s 4:3 i poveli s 3-1 u seriji koju će moći zaključiti u petak pred svojim navijačima.

Toronto je nakon prve trećine vodio s 2:0 pogocima Joffreyja Lupula i Codyja Fransona, ali su Patrice Bergeron i dvaput Krejči preokrenuli u drugoj dionici. Clarke MacArthur je osigurao Maple Leafsima produžetak, ali onda se opet ukazao 27-godišnji Čeh. Dodajmo i da je kod sva četiri gola Bostona asistent bio kapetan Zdeno Chara.

New York Rangersi su na svome ledu svladali Washington s 4:3 i izjednačili seriju na 2-2. Brad Richards, Carl Hagelin, Dan Girardi i Derek Stepan su zabili za Rangerse, dok je Mathieu Perreault bio dvostruki strijelac za Capitalse, a jedan je gol dodao Troy Brouwer.

NHL doigravanje, konferencijska četvrtfinala:

Istočna konferencija

Toronto - Boston 3:4, produžetak
Boston vodi u seriji s 3-1
New York Rangers - Washington 4:3
Serija je izjednačena na 2-2

Zapadna konferencija

St. Louis - Los Angeles 2:3, produžetak
Los Angeles vodi u seriji s 3-2
Anaheim - Detroit 3:2, produžetak
Serija je izjednačena na 2-2