odlazi iz turske

Proslavljeni hrvatski reprezentativac imao je ponude velikih europskih klubova, ali karijeru je odlučio nastaviti na egzotičnoj lokaciji

18.07.2022 u 11:39

Bionic
Reading

Domagoj Vida (33) ovog je ljeta napustio Bešiktaš nakon što mu je završio ugovor s turskim velikanom. Odradio je naš reprezentativac pet sjajnih sezona u Istanbulu, a kao slobodan igrač bio je zanimljiv mnogim europskim klubovima

Svi su očekivali da će Domagoj Vida (33) karijeru nastaviti u nekoj od 'liga petice'. Iskusni stoper i standardni hrvatski reprezentativac slobodan je igrač, nakon pet sezona odlazi iz Bešiktaša, a već prvih dana prijelaznog roka povezivalo ga se nekoliko momčadi iz najjačih europskih liga.

Za Vidu su bili zainteresirani suparnici iz turske lige, Galatasaray i Istanbul Basaksehir, ali on je zaželio promjenu. Ukazao se potom interes velikog Napolija koji traži zamjenu za Kalidoua Koulibalyja koji je otišao u Chelsea, a i Silvio Berlusconi ga je pokušao dovesti u redove novog prvoligaša Monze.

U jednom se trenutku čak spominjao mogući povratak u SuperSport HNL, Dinamo i Osijek bili su klubovi prema kojima bi Vida mogao krenuti, ali ni to se nije realiziralo.

Među posljednjim velikanima koji je bio zainteresiran za Vidu bio je Olympique Marseille kojeg je preuzeo Igor Tudor, no čini se kako se hrvatski stoper ipak odlučio za veliku promjenu u karijeri.

Naime, turski mediji tvrde da je Domagoj Vida pronašao novi klub te da bi karijeru trebao nastaviti u Al-Ettifaqu iz Saudijske Arabije!

Da, to je poprilično egzotična nogometna destinacija za iskusnog stopera i hrvatskog reprezentativca koji je u dosadašnjoj karijeri branio boje Osijeka, Bayer Leverkusena, zagrebačkog i kijevskog Dinama te Bešiktaša.

Realno, odlazak u Saudijsku Arabiju ne bi trebao umanjiti Vidine šanse za odlazak na SP u Kataru krajem ove godine iako je konkurencija na stoperskim pozicijama u redovima 'vatrenih' sve veća. Dolaze mlade snage, a Vida je jedan od 'senatora' u našoj svlačionici, proslavljeni reprezentativac kojem bi SP u Kataru trebao biti kruna sjajne karijere.