žuti prognozira

Prosinečki za srpske medije otkrio najveći problem hrvatske reprezentacije uoči SP-a

12.05.2018 u 22:07

Bionic
Reading

Robert Prosinečki je nakon reprezentacije Azerbajdžana sjeo na klupu nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Sada je prokomentirao šanse Hrvatske i Srbije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji...

Samostalnu trenersku karijeru Robert Prosinečki započeo je u Crvenoj zvezdi, u klubu za koji je - među ostalima - i igrao. Popularni je Žuti zahvalan sugovornik, a sada je u razgovoru za beogradski Kurir otkrio svoja razmišljanja o nadolazećem SP-u u Rusiji, šansama Hrvatske i Srbije na istom Mundijalu te progovorio o svom radu s reprezentacijom Bosne i Hercegovine.

Srpske je novinare zanimalo kako Prosinečki vidi hrvatsku reprezentaciju, koliko i što sve naša izabrana vrsta može ostvariti na SP-u u Rusiji?

'Hrvatska reprezentacija standardno ide na velika takmičenja. Svi u Hrvatskoj već razmišljaju da mogu daleko jer imaju kvalitetu i igrače u najboljim svjetskim klubovima', kazao je Robert Prosinečki u razgovoru za Kurir i dodao:

'Javnost smatra da je ovo šansa generacije da se napravi neki podvig. Realno, uz Argentinu bi Hrvatska trebalo da ide dalje, jer su u grupi još Island i Nigerija, ali...'

Uh, uvijek je taj 'ali'... Nema veze, treba biti realan. A kako Žuti vidi reprezentaciju Srbije?

'Srbija je nakon dužeg vremena izborila plasman na SP. Po meni, Srbija mora dosta raditi na ambijentu u reprezentaciji', analizira Prosinečki i nastavlja:

  • +9
Robert Prosinečki Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Očigledno je da nešto nije bilo u redu jer Srbija dugo godina nije bila na velikim natjecanjima. Grupa je teška, ali srpski igrači imaju kvalitetu. Treba tu kvaliteti pokazati i na terenu, i to protiv najjačih reprezentacija na svijetu. Najvažniji je kolektiv, njemu se svi moraju podrediti da bi se napravio nekakav rezultat...'

Srbija je u teškoj skupini, no na SP-u jednostavno nema lakih protivnika.

'Brazil je jedan od favorita za osvajanje titule. E, sad... Švicarci su pokazali kvalitetu u kvalifikacijama, posebno u dodatnim kvalifikacijama. Oni su stvarno baš dobra reprezentacija. Imaju izbornika Petkovića koji ih vodi duže vrijeme, radi se o dobrom i iskusnom treneru. Kostarika je i prije četiri godine bila iznenađenje. Mogu pobijediti svakoga, ali i od svakoga izgubiti. Srbiji neće biti nimalo lako u toj grupi', upozorava Prosinečki naše susjede.

Kad je smijenjen Slavoljub Muslin, Robert Prosinečki figurirao je kao jedan od velikih kandidata za novog izbornika Srbije. Barem u javnosti i medijima...

  • +12
Peru - Hrvatska, prijateljska utakmica Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Nitko sa mnom nije pričao o tome! Nakon odlaska iz Azerbejdžana bio sam u Zagrebu, bio sam slobodan, ali nitko sa mnom nije kontaktirao. Kasnije sam dobio poziv iz BiH i to je za mene bio veliki izazov', otkriva Prosinečki koji s reprezentacijom BiH ima velike planove:

' U BiH se događa nešto slično kao i Srbiji. Godinama ne mogu izboriti plasman na veliko natjecanje, a imaju dobre igrače. Stalno su blizu, u dodatnim kvalifikacijama, ali osim odlaska na SP u Brazilu, nigdje više nisu bili. Moja je vizija da imam ozbiljnu i kvalitetnu reprezentaciju, jer čim u momčadi imaš Pjanića i Džeku, normalno je da razmišljaš o velikim stvarima. Bosna je uvijek imala 'vic' u nogometu i mislim da je odlazak na EP realnost', zaključio je Robert Prosinečki.